tisdag, april 15, 2014

Högt betyg åt Luleå - Bäst på kommunal service

Luleåborna är nöjda med sin stad. Det visar en utförd kvalitetsundersökning.
Kul för oss som bor här. Texten nedan är hämtad från NSD idag.

----

Luleå är en av fyra kommuner i Sverige där invånarna är mest nöjda med den kommunala servicen. Luleåborna rekommenderar andra att flytta till sin kommun.

Det är Svenskt kvalitetsindex som har intervjuat invånare i alla Sveriges 290 kommuner. De har fått svara på hur nöjda de är med den kommunala servicen och om de rekommenderar andra att flytta till sin kommun.

I Norrbotten är Luleåborna mest nöjda med servicen.

Luleås kommunalråd Yvonne Stålnacke försöker jublande glad förklara det höga betyget:
– Vi har jobbat internt med bemötande, med att vara tillgängliga och komma i håg att vi finns till för medborgarna. Det blir en utmaning att fortsätta att ligga högt på betygslistan.

Luleås kommunalråd Yvonne Stålnacke säger:
– Många Luleåbor är positiva och det sprider sig till fler och fler. Vi har också jobbat aktivt med attityder, med att skapa den bästa kommunen. Jag tänker på Pridefestivalen, hamnfestivalen där alla ska ha möjlighet att delta, det breda musiklivet och idrotten. Vi vill ha ett Luleå kommun där alla ska hitta något som de tycker är trevligt.

Svenskt kvalitetsindex presenterar betygen för den kommunala servicen på en skala mellan 0 och 100. Betyg över 75 betraktas som mycket bra – det fick bara Vellinge, Bjurholm, Luleå och Höganäs. Betyg under 60 betraktas som ett lågt betyg – det fick 98 kommuner i Sverige.
När det gäller att rekommendera sin kommun redovisas resultatet i andel invånare som angett att de kan tänka sig att rekommendera andra att flytta till kommunen.

------------------

Bra - Då går vi vidare, tycker jag. Idag delade jag Naturskyddsföreningens inlägg om en enkät som de gått ut med till alla kommuner. Det gäller miljöarbetet. Givetvis hoppas jag på att vi ska hamna högt i den ligan också.

Från Facebook*****

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 kommentarer:

Turtlan sa...

Då blev jag genast nyfiken på var min kommun hamnade på den skalan?

Grattis Luleå!

Vi får väl se hur Solligan blir i år ;-))

Bert Bodin sa...

Turtlan: Ja nå'n ska ju ha jumboplatsen. ;-)

Anonym sa...

Grattis till er däruppe! Min lilla kommun Norberg hamnade på plats 190. Det låter ju inte överväldigande, men ändå uppfattar jag de flesta jag känner som nöjda med det mesta.

Bert Bodin sa...

norbergianblue: Ni har nå't att jobba med, alltså.... Det kan bara bli bättre. Upp med hakan, nu!