söndag, april 27, 2014

Winemakers dinner


En tradition som återkommer med ojämna mellanrum är vinmakarmiddag på Tallkotten här i stan.

Idag var det dags för det portugisiska vinhuset José Maria da Fonseca, som bland annat producerar det kända, och kanske lite banala vinet Periquita.

Här presenterades dock en helt annan sida av denna producent. Eller flera, rättare sagt. Naturligtvis var ägaren där och talade för sitt livsverk och sina viner. Åtta stycken fick vi prova på. Prestigeprodukter, som visserligen finns på Systemet, men i helt andra prisklasser än de som jag normalt lägger i korgen. Dessertvinet som bjöds ikväll var 20 år gammalt, vilket säger en del.

Fantastisk mat serverades därtill. Skaldjurssnittar, charkuterier, pasta med portvinsstekt oxfilé och sedan hjortdito med en potatiskaka. Desserten var mycket chokladig.

Fyra fem timmar tar en sådan här sittning. Vi var ett kompisgäng, men parallellt hade jag ett bord med kolleger, som jobbar på ett av våra kontor och som överraskat en medarbetare som pensioneras på onsdag med att bjuda henne på detta evenemang.

Vi i kompisgänget gick vidare till CG:s för att avrunda.

Fin kväll. Fina människor. Träffade Ulrika och Jocke, David och andra gamla bekanta. Goda viner. God mat. En fulländad kväll.
*****
Här hittar du fler vinmakar- och andra middagar på Tallkotten

2 kommentarer:

The Wineagency sa...

Kul att ni uppskattade kvällen, det gjorde verkligen vi också!

Hoppas vi ses igen,
Moa, Domingos och Judite

Bert Bodin sa...

Tack för nyöppnade ögon för ett mer mångsidigt vinhus än det jag kände till. Välkommen åter.