söndag, augusti 24, 2014

Paus

Jordbruket kräver en stunds paus då och då. Till exempel nu under lunchekots sändning, där man får mer än tillräckligt från omvärlden.

Två koppar kaffe, en bulle och ett kex.

Rena dumheter, politik och religiöst vansinne flyter förbi i radion, men stannar i mitt medvetande.

Känner snart att jag inte kan ta in allt. Skakar bara på huvudet och suckar.

Känner mig otillräcklig.

*****

7 kommentarer:

Lisa sa...

Nej, det är inget vidare att varken se eller höra på. Man förstör bara sin dag i onödan. Bättre att var och en gör sitt bästa här, tar ansvar för sitt eget liv, och de saker man kan hjälpa.

Turtlan sa...

Jag har också känt så sista tiden. Bara elände, krig och människor som far illa. Varför håller månniskor på så? Varför vill man så ont? Vad är det som driver till allt det onda.

Häromveckan skrev jag en kommentar om det på FB med de orden.

Fick ett gilla och en kommentar. Inte mer. Skriver man om solnedgångar från båten eller en glass på stan så blir det en massa gillanden.

Ett bra bevis på att det är ytligheten som råder helt och hållet på FB. Inga allvarliga ett fundernande tankar platsar där.... Visserligen inte någon nyhet att det är så...

Bert Bodin sa...

Turtlan: Man får sällan "motstånd" på FB. Skriver man något eftertänksamt förbigås det. Det faller bara bort. Du har helt rätt. Men det finns en del positivt att ösa ur också.

Bert Bodin sa...

Lisa: men det är ju det som är så svårt ibland.

Anonym sa...

Ja precis, det är det. På ett sätt tycker jag det är negativt mot människan, och också onaturligt, att man nuförtiden vet allt, från hela jorden, med nästan en gång. Aldrig har väl människan belastats så mycket från varje håll. Menar så klart inte, att man inte ska bry sig. Men det finns en gräns, där det bara är ondskan, som går som ringar på vattnet. Alltså att det föder mer negativ stress, än vad som är mening från början. Lisa

Bert Bodin sa...

Lisa: Håller med dig i sak. Men det är ändå svårt. Det är ju det som är så svårt.
;-)

Lisa sa...

Japp :)