lördag, september 06, 2014

Bodiniemis sylta ...

.. severade som kvällens middag granoljegrillad lax med sprödkokt mandelpotatis, broccoli och lime- och honungsmarinerade granskott.

Vinet från Systemets beställningssortiment. Mulderbosch bästa vita. Chenin blanc Steen op hout.

Kaffe avec serveras hos grannen, som ringde och ville att vi skulle komma över.

 - Vi har ju knappt setts på hela sommaren, sa han.


*****

3 kommentarer:

Gabrielle sa...

Mulderbosch - inga dåliga grejer. Förekommer även på mitt bord emellanåt - såväl rosé som vitt. Och granoljegrillad låter spännande. Är det bara att gå ut och repa lite granbarr och lägga i olja?

Bert Bodin sa...

Gabrielle: Vet inte hur granoljan tillverkas. Detta var en presentflaska och inte hemmagjord. Oljan var mycket mörk och aromatisk.

Granskott däremot, skördar jag själv varje vår (Obs! tillhör ej allemansrätten. Tillstånd behövs.) och fryser in som de är. Tar fram vid festliga tillfällen och marinerar i lime och honung någon timme innan servering. Gott såväl till fisk, som till t.ex. gravad renfilé.

Vad gäller Mulderbosch .... Har du provat varianten ovan?

Bert Bodin sa...

Gabrielle: Här kan du läsa mer om granoljan.