onsdag, december 17, 2014

Fel medicin

Nu strömmar kritiken mot Björn Söder och förhoppningsvis även mot hans gelikar. Kända och okända tycker att hans attityd är förkastlig. Med all rätt.

- Han bör tänka sig för innan han uttalar sig!

Det uttrycket har jag sett flera säga i tidningar och sociala medier i dagarna. Och just idag är det den kände hockeylegendaren Börje Salming, som säger samma sak i en av våra lokaltidningar.

- Fel, fel, fel, säger jag. Ge honom ingen konstruktiv kritik!

Låt honom tala fritt. Låt hans spontana och sjuka inre synas och höras med all tydlighet. Låt grodorna hoppa.

Synd bara att han i detta fall även kränker grodorna.

*****
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

10 kommentarer:

Andra året i Hjo sa...

SD går framåt, rejält, i senast opinionsundersökningen i TV4. Helt enligt plan skulle jag gissa. Men undersökningen är väl gjord före intervjun med Söder. Sådana uttalanden är nog sista chansen. Nu när man inte kan ta migrationsfrågan ifrån dem.

Bert Bodin sa...

Det är en väldigt svår fråga och håller på att bli Sveriges stora dilemma. Hur gör man?

Wille sa...

vi har år 2014, tänk år 2014. Borde vi inte var den sista generationen som accepterar regimer som är fullständigt värdelösa. Borde vi inte ställa större krav på EU/FN (så mycket pengar som de får) att dra åt skruvtången på regimer som missköter sig margareta

Bert Bodin sa...

(Jag tror din kommentar har hamnat lite fel. Den verkar höra till ett tidigare inlägg.)

När det gäller länder som Pakistan, Afghanistan m.fl. så verkar det som att medeltiden blivit kvar. Det förekommer säkert starka påtryckningar från både FN och andra instanser. Men religion och dålig utbildning (analfabetism) är den "fiende" som man i första hand bör bekämpa. Talibaner kan nog vara rekryterade ur folkdjup, som inte är läskunniga ens, utan bara leds av krigsherrar, som fastnat i det förgångna.

Wille sa...

Religion har i alla tider varit en vagel till krig. FN och andra instanser borde idag (idag då vi vet lite mer än för 10år sedan) ha verktyg att komma tillrätta med analfabetism. margareta

Bert Bodin sa...

Jepp, Margareta. Håller med dig.

Andra året i Hjo sa...

Ja du, det är i alla fall bråttom. Och ska sossar och moderater regera samman, är det så bra det? Då ger man upp oppositionen helt och hållet till SD. Inte alls bra, om du frågar mig. Tror nog mer på, även om det bär mig emot, att regeringsbildarnas budget per automatik blir godkänd i riksdagen. En teknisk åtgärd alltså. Tja.

Bert Bodin sa...

Idén (S) och (m) tror jag inte ett dugg på. Det blir precis som du säger att SD blir enda motvikten. Det måste till någon anman lösning.

Anonym sa...

Kruxet är ju bara att när Björn Söder får tala fritt är det alldeles för många som håller med honom. De hör inte det sjuka, inga grodor som hoppar, bara ljuv musik och någon som äntligen har förstått dem.

Bert Bodin sa...

Suck! Du kanske har rätt.