fredag, december 12, 2014

Så var det fredag morgon igen ...

.. och jag inser att vi närmar oss julen med stormsteg. Ursäkta vitsen, götalänningar. Och jag kan heller inte säga att det gäller oss här i norr, där det aldrig någonsin stormar. Något som enligt definitionen verkligen är storm har jag mig veterligen aldrig upplevt. 

Men vädret är märkligt. Idag regnar det. Vi frukostbordet berättar jag hur jag i tjugoårsåldern jobbade ute i Luleå skidanläggning; ibland i november månad med fullt åkbara pister och på natursnö(!!!). Ett år premiäröppnade vi den 12:e i den månaden. Nu duger det inte ens med snökanoner. På den tiden fanns inga. Och jag undrar hur det kommer att se ut om sisådär 40-50 år till?

 - Vad gör du hela dagarna, Bert? Det är en fråga jag får då och då, även om många också säger: "Vad skönt, eller hur", och tittar på mig med avundsjuka ögon.

Måste man göra något?

Ja, jag kan inte säga att jag är sysslolös, precis. Men jag styr ju min tid själv, för det mesta. Sedan ska du ju komma ihåg att jag jobbar också. Hela 20 procent. På mitt gamla jobb. Givetvis är det så att jag gör mer än de där procenten också, eftersom jag håller lite koll hemifrån och gör korrigeringar och annat på vår hemsida, Facebooksida och internblogg. Omvärldsbevakning kallas det, och det sker inte alltid på min schemalagda tid.

Däremot har jag lite svårt för tisdagar. Det är jobbdag för mig och det är tur att jag börjar först klockan ett på eftermiddagen. För efter att ha varit "jobbfri" fredag, lördag, söndag och måndag (Jag jobbar alltså bara tisdags- och torsdagseftermiddagar.), är tisdagarna min måndag. Och då vet du ju hur det känns.

Nåväl - Nu är det fredag. Jag ska städa. Ut i regnet för att handla också. Men det blir magert. Jag behöver inte handla för hela 300 kronor så ....

 
.. någon kyckling blir det inte.

*****

3 kommentarer:

Andra året i Hjo sa...

På något märkligt vis känns fredagar lite speciellt även nu när man "ingenting" gör. Igår föll första snön men räcker inte till någon backe - som vi för övrigt inte har.
Trevlig helg!

Bert Bodin sa...

Andra året i Hjo: Trevlig helg till dig också. Det kanske är så att man i alla fall tänker till och vill att fredagarna ska vara lite festligare. Man är ju van vid det. ;-)

Knapsu sa...

Jag tycker att det är dåligt av COOP att inte tillåta folk att köpa kyckling om man inte handlar för mera än 300 kronor!

;-)