fredag, januari 16, 2015

Prova själv

Vi har förändrat oss. Ja, inte nu alla "oss". Fortfarande lever ju vissa inskränkta korkskallar i medeltiden och med gamla vanföreställningar, stadfästa i någon obskyr skrift som ingen egentligen känner till ursprunget eller författarna för.

Men vi har gjort det. Förändrat oss, alltså. Öppna för intryck utanför och ovanför de "absoluta sanningar" som ovan nämnda skrifter föreskriver, och med självständiga hjärnor, har vi gjort en liten förskjutning i våra beteenden. Det gäller morgonvanorna. Eller egentligen kvällsditona.

Resultat: En skönare morgon.

Vi äter frukost! Jo - Det är sant. Vi intar ett av dagens viktigaste måltider. På morgonen! Häpnadsväckande, va! Jag förstår om många blir chockade.
 - Nä, jaaag kan inte äta på morgonen.
 - Nä, jaaag har inte tid.
 - Nä, jaaag ooooooooooooorkar inte.

Som att komma till ett dukat bord
Men vi gör det. Uppstigning klockan halv sju. Frukost klar tio minuter senare. Ty vi har ju dukat redan kvällen innan. Där har ni det.  Allt som kan plockas fram står där redan. Revolutionerande.

Så sitter vi där och samtalar. Läser tidningarna. Lyssnar i lugn och ro på nyheterna på radion. På radion. Guu, så retro! Och vet du vad ... Vi kollar även Facebook. Där åkte väl en och annan haka i bordet, va?

Lagom morgnad och med mätt mage, lämnar den arbetande hälften frukostbordet efter någon dryg halvtimme eller fyrtio minuter och intar badrummet . Gör sig klar och tar bussen till jobbet i samma ögonblick som jag låter min egen lekamen få njuta dusch.

Så börjar dagen.

Och för dig, som fattar nada av ovanstående: Det handlar om wellness.

*****

Inga kommentarer: