lördag, mars 14, 2015

Kvällens huvudrätt

Citronrimmad torskrygg halstrad och serverad på en sallad bestående av blomkålscouscous, avokado, rädisa, rödkål, granatäpple och grönkålschips.

Vinet, ett högbetygsboxvin. Fairview Roussane Chenin blanc Viognier Grenache blanc. Inte smickrande. Men ett käftsmällssvin som passar till smakrika fiskrätter.

*****

11 kommentarer:

Mian sa...

"Blomkålscouscous"? Äter ni LCHF, va va va?

Bert Bodin sa...

Omedvetet i så fall. Blomkålsscouscous är nog en liknelse, bara. Det är rå blomkål som körs i matberedare till en couscousliknande " konsistens". Inte fasen vet jag om det innebär någon bokstavskombination. Jag bryr mig inte om sån't mode. Kanske lider jag av någon bokstavskombination själv. SIT, kanske.

;-)

Mian sa...

Låter inte så gott, att köra sönder blomkål så där..., men det är kanske värt att testa 😁

Bert Bodin sa...

Bara buketterna. Inte stocken i blomkålen. Och det får inte bli puré.

Kersti sa...

Blev så inspirerad. Skriver torsk på dagens inhandlingslista, blomkål stod visst redan där :)

Bert Bodin sa...

Torskryggen rimmade jag i en timme i rikligt med citronsalt i vatten. Bara peppar på den i grillpannan. Salladen kan du improvisera. Men syrliga granatäpplekärnor passar bra till blomkålen och avokadon.

Lycka till!

gunnar i vaplan sa...

Torskrygg är väl bara ett annat namn på filén..? Eller..???

Bert Bodin sa...

Vad jag förstår så är det en utstyckad överdel av filén. Den tjocka delen alltså.

Kersti sa...

Tackar känner redan hur gott det blir.

gunnar i vaplan sa...

Ahaa, va onödigt, vart hamnar då den tunnare delen kan jag undra..?!

Bert Bodin sa...

I fisksoppan, såklart, Gunnar. Och jag måste säga att torskryggen innebär att det är enklare att inte "överkoka/-steka" fisken, vilket annars är lätt gjort, med trist resultat som följd.

Jag tycker som du att man ska ta vara på så mycket som möjligt. Har du provat torsktungor? En delikatess.