söndag, maj 03, 2015

Jodå


Strömmen kom tillbaka efter någon dryg timme igår. Tydligen hade ett träd lagt sig över någon ledning i grannskapet. Och allt blev frid och fröjd precis när vi fixat kaffe på gasköket.

Bloggaren ser förstås till att fåglarna får mat innan
han intar sin egen frukost. Iklädd morgonrock, vindjacka och
rejäla stövlar, traskar han oförvägetut i blötvädret.
Denna dag börjar med att vi sitter och kollar hur det duggsnöar utanför fönstren. Visserligen har det inte varit minusgrader i natt, men inte är det så mycket över noll, ens nu på förmiddagen. Blåser rätt rejält gör det också.
Vi pysslar på utomhus. Planterar påskens inomhuspåskliljor, som brukligt är. I år fräschare än någonsin, med massor av friska och fina blommor, trots att de stått sedan före påsk. Utomhus mest hela tiden, förstås. Penséer blir det också. På brotrappan.

Fixar även "plåster" för en Ginnalalönn, som farit illa under snötrycket i vinter. Största stammen har delvis brutits av, men jag spjälkar den och hoppas på det bästa.

Och sen går strömmen. Igen!!! Precis när vi planerar att gå in och fixa kaffe. Märkligt. Så då surnar vi till, packar ihop, och åker hem till stan. Vi har saker att göra hemmavid också.

Så fick det bli, och ännu 3 timmar senare, är inte strömmen tillbaka på Rånlandet. Det kan vi se på nätet. Luleenergi är duktiga på att hålla oss underrättade. Det lustiga är också att det meddelats om ett planerat strömavbrott på onsdag.

Men det skiter vi i.

*****

Inga kommentarer: