söndag, juli 12, 2015

Luleånatt Det har varit fest i stan sedan i onsdags. Hela centrum uppochnervänt. Massor av folk. Tivoli. Matmarknad. Krafs och en del kvalitet. Umgänge. Avslappning. Kultur, framförallt musik i kubik.

Och allt är gratis, förutom det man handlar förstås. Men fri entré betyder att publiken är blandad. Alla åldrar är ute. Det är rätt lugnt, utan större utbrott av fylla, misshandel, och annat som brukar följa på fest.

Vi nöjde oss med lördagseftermiddagen och kvällen. Käkade gott på uni:k, sammanstrålade med kompis och gick vidare i den sköna kvällen. I stan finns flera scener. Små mitt på Storgatan. En mellanstor, och en stor scen för de "stora" artisterna. Allt från Moraeus, till Jill Johnsson, Raised fist, Tove Styrke, Kitok, Sabina Ddumba, Linda Pira .....

Bluestältet var vårt mål. Det är en höjdpunkt. Här är det luleåmusiker som gäller. Och det är en härlig stämning. Blues, soul ....

Där står Anki, en av mina kolleger och sjunger den ena härliga låten efter den andra. Publiken jublar och vill ha mer. Att hon inte är mer känd är en gåta.


Där kommer svartöstadssonen Olle Nyman och river av låtar som jag inte trodde honom om. Vilket röj.

 
Vi träffar bekanta som vi inte sett på flera år. Vi diggar, vi går vidare, sätter oss på en uteservering  med ett glas vin.

Traskar hemåt framåt natten, och säger tack för en trevlig kväll.

*****

Inga kommentarer: