måndag, september 21, 2015

Förmiddag

Stiger upp tidigt. Arbetsdag för vissa, men inte för mig. Frukost och väderbesiktning. Grått, men med blå fläckar här och där. En och annan solglimt. Dusch och allt det som hör till.

Samlar ihop mig och ett par kassar med varma kläder. Ett par dunvästar, som inte används, några tröjor, två jackor. Går ner till järnvägsstationen, där frivilliga tar emot och delar ut till ankommande flyktingar. Ett bord uppdukat med vatten och lite annat. Mitt bidrag läggs upp till påseende på "herravdelningen". Här finns mycket, som människor skänkt.

Dagens första tåg kommer om någon halvtimme. Ett hundratal flyktingar väntas. Här finns tolkar och annan hjälp. Många stannar inte kvar, utan visas till busstationen en bit bort. De vill till Finland. Förmodligen irakier - De har lättare asylregler i grannlandet än här i Sverige. Jag hoppas att de inte möts av mänskliga stoppmurar vid finska gränsen. Som i lördags. Skamligt.

Jag går vidare. Gör ärenden. Tar en extra sväng för motionens skull.

På snart färdigrestaurerade Köpmantorget sitter en datakille och programmerar den nya fontänen där. Vattnet ändrar färg, även om det var vitt just när jag passerade. Det blir kanske snyggt, även om jag tycker att den gamla versionen kunde ha fått vara kvar. Grönskan är borta. Men det här är väl "stilrent", förstås.

Dags för lunch.


*****

3 kommentarer:

Elisabet. sa...

Vi är väl inte så många bloggare kvar, men jag är himla glad att du fortsätter! Tack för härliga bilder och berättelser från resan!

Bert Bodin sa...

Jag har väl haft mina "nedåttankar" vad gäller bloggen. Facebook och andra sociala medier lockar fler till läsning. Jag såg också hur läsarna försvann mer och mer, särskilt detta år. Och kommentarerna blev färre. Men nu har min statistik börjat gå upp igen.

Så mig blir ni inte av med. Jag kommer att finnas både här och på Facebook, men vill inte splittra mig mer än så. Twitter och Instagram får vara.

Hoppas att även du fortsätter med bloggen.

Turtlan sa...

Jag är ju inte heller så flitig numera men skriver av och till. Uppskattar mycket din blogg så kul att du hänger med.

Twitter fattar jag inte hur det fungerar! Det får bara. Föredrar numera Instagram mest. Enkelt och smart. Håller vänkretsen där till enbart några bloggare. Vill ha det så som ett sätt att "bekvämlighetsblogga".

Facebook har jag men det har allt börjat ballat ur. Mest reklam och se vad andra gillar som inte berör mig. Storebror ser dig utan tvekan också!