onsdag, september 23, 2015

Tankar kring en resa IV

 - Varför ser man inga djur? Min fråga var berättigad. Inte ett enda vilt djur såg vi på våra färder i alla riktningar på Cypern. Inte så många tama heller, när jag tänker efter. Förutom katter.

Men landsbygden var tom. Inga kor. Inte en häst. Inga hjortar, kaniner, får. En åsna. Den såg jag inte. Men den hördes en tidig morgon i den bergsby, där vi bodde några nätter.

Nej - De enda vilda djur vi såg var fåglar, och fiskar. Punkt! De var heller inga överdådiga mängder. Svalor svirrade omkring. Såg till och med en rostgumpsvala (finns inte i Sverige). Men de var inte särskilt många. En svärm biätare flög ovanför vårt hotell en morgon. Runt, runt med sina karaktäristiska läten, fångande insekter i luften. En vaktel spatserade omkring i en skogsdunge vi körde förbi. Små fiskstim av något spiggliknande kunde man få vada igenom, på väg ut i badet. Syrsor, en och annan fjäril, och några ödlor.

Det var det. 

 Ja, förutom de på bilderna nedan.

Häger av någon sort

Kohäger. Undrar var de hittade korna.

Gråsparven såg ut som hemma ungefär. Lite solblekt kanske. Och lite dåligt torkad om munnen efter att ha fått en bit nektarin av mig.

*****

Inga kommentarer: