onsdag, oktober 21, 2015

Stoppa snurret

Varifrån kommer de alla dessa människor. Ja, jag menar inte flyktingarna som flyr från sina helveten i Syrien, Eritrea med flera banditstater. Nej - det jag menar är istället att den nuvarande situationen tydligen har lockat en hittills obekant kategori av svenskar ur sina djupa hålor. Hålor fyllda med tankar som jag trodde var omöjliga, möjligen med undantag av vissa obskyra sekter.

Jag tänker på de som nu översvämmar sociala medier med hat, och inte minst hot. Med uppmaningar om att bränna, döda, och utrota. Hur många är de, egentligen? Eller är det bara så att de är ovanligt aktiva just nu. Att de så småningom kryper tillbaka till sina brunfuktiga jordhålor.

För samtidigt ser jag ju en motrörelse. Hur många ställer upp, för att försöka göra gott. Volontärer, små kommuner, Röda Korset, Refugees welcome med flera. Vi kommer att klara det.

Sverige har ett mycket gott rykte i hela världen. Humanism, demokrati, jämlikhet, välstånd. Allt detta är vi kända för.

Grottmänniskorna svärtar de ner det ryktet.
Vad har de då att vara stolta över?

Den kullerbyttan borde de tänka på, innan den fullbordas.

*****

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så klart att vi klarar det. Jag tror och hoppas att det är en förhållandevis liten klick människor, som spyr ur sig sitt hat på nätet. Men som vanligt är det inte nättrollen, som på sikt är farliga, det är vi andra som fegt låter dom hålla på utan motangrepp i deras egna forum.Illa.

Bert Bodin sa...

Jag gör mina små "anmärkningar" här och där i kommentarer på en del av deras forum. Det är som att kasta sig för vargarna. Men jag får också medhåll. De som gläfser är alltid anonyma. De som håller med mig står med namn.
Det säger en del.

V sa...

Jag såg ett bra citat på sociala medier idag:
"Ibland när jag läser kommentarer så inser jag varför det finns skor med kardborreband för vuxna"

Lite så känner jag ibland när jag läser nättrolls-inlägg ...

Bert Bodin sa...

Jo. Den har jag delat på FB.