lördag, november 07, 2015

Nä - Det är väl bäst ...

.. att jag börjar förbereda middagen. Den måste ju i alla fall tinas. Jag är så innerligt tacksam att vi har tillgång till ekologiskt och närproducerat kött. Här kommer inget danskt penicillinfläsk över tröskeln.

Nu ska väl sägas att köttkonsumtionen i det här hushållet är synnerligen blygsam. Inte ens en gång i veckan äts det kött, förutom en eller annan skinkmacka. Fisk, däremot. Och grönsaker.

Det är grejer det!*****

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Sedan cancerlarmet kom om det här med rött kött, har vi ätit mer av den varan än någonsin!
(Vi tömmer frysen). Och snart kommer ett lamm från närbelägna Getinge.
Vi blir nog kortlivade.

Bert Bodin sa...

Jag tror att köttkonsumtionen går på, av bara vana. Den har ju ökat omåttligt sedan 30-40 år, då vi tydligen åt bråkdelar av det vi gör nu. Hur det har smugit sig på, vet jag inte. Men jag har en tanke om att snabbmatsvurmen gjort sitt till.

Frågan är: Vad åt vi förr?

V sa...

Jag får väl bekänna att jag är en köttätare då! Äter ofta kött men absolut inget penicillinfläsk. Nej, det blir oftast lokalproducerat från Norrbottensgården eller älgkött. En gårdsgris från trakten har också slunkit ner. Äter jag kyckling så ska det vara svensk sådan.
En del fisk slinker ner, brukar handla på Rönnbäcks jag också. Lax, röding, torsk eller saltströmming. Kalixlöjrom förståss.
Alltid grönsaker till maten, helst från Bondens Egen Marknad. Får jag tag i Alterhedens morötter under vintern blir jag extra glad.
Det ska vara gott att leva :-)
Men nog slinker det ner andra onyttigheter i matvagnen också, som en Pollypåse. Eller äts en ostburgare på JV-grillen. Man kan ju inte vara 100-procentig jämt.

Bert Bodin sa...

100-procentig jämt är ju precis vad du är, V. På allt!

:-)