lördag, november 21, 2015

Spök

Igår hände något märkligt. Som jag berättat skulle jag på fest, och så blev det. Det var vårt företag som firade 40-årsjubileum med inbjudna kunder.

170 blickar var riktade mot scenen, där jag stod med mina kolleger för att presenteras. Då ringer telefonen i innerfickan. Jag hade glömt att tysta den. Nåväl - Jag stod lite i bakgrunden så det var bara jag och chefen närmast, som hörde. Signalen är dessutom rätt diskret.

Fipplade upp telefonen och fick tyst på den, dvs avvisade samtalet på vanligt sätt.

Då hände följande: Ett sms skickades från min telefon till uppringaren. Och det var väl bra. Men att telefonen dessutom hittade på en anledning till att jag inte svarade blev en överraskning. Min goda vän, som hade ringt upp blev minst sagt förbryllad.

Är det någon av er som upplevt samma sak?


*****

4 kommentarer:

Per-Anders sa...

Man kan ställa in i mobilen om man vill att ett meddelande ska skickas, samt vilket innehåll meddelandet ska ha. Gissar att samma meddelande går iväg varje gång du avvisar ett samtal.

Bert Bodin sa...

Jo, så är det. Men det är bra det att just det där meddelandet inte finns i "katalogen".

Kersti sa...

Verkligen skumt. Det lever sina egna liv de där telefonerna. Min ringer upp av sig själv väldigt irriterande. Och det är inte det att jag kommer åt någon knapp för det händer även när den ligger för sig själv på bordet. Vi får väl räkna det till de där vardagsmysterierna som man aldrig får svar på.

Bert Bodin sa...

Hoppsan. Det har jag aldrig upplevt. Men jag måste ju medge att jag i mitt jobb ibland svarat på en inringning, där jag tydligt hör, att ringaren inte alls tänkt prata med mig. Det låter ofta som att hen är ute och promenerar och har telefonen i fickan. Man hör spridda ljud från trafik, eller något samtal.

Själv är jag alltid noga med att släcka ner telefonens display innan jag stoppar den i fickan. Då kan inget finger komma åt något på den känsliga skärmen.