tisdag, december 08, 2015

Heldag

Vet inte om det är ålder, eller nya vanor. Men att jobba heldag tycker jag nuförtiden är jobbigt. Men egentligen kanske jag missbedömer, för dagens arbete bestod i ett möte. Från klockan åtta till klockan 16. Och det är det där med stillasittandet, kombinerat med koncentrationen.

Vi hade avdelningschefsmöte. Mycket information, mycket diskussion. Dessutom blev jag förstås utvald att föra protokoll. Det är något som ofta faller på min lott, av någon anledning.

Här handlar det om nya arbetsmetoder, detaljer i datasystem, leverantörsavtal, erfarenhetsutbyten, produktnyheter, ska vi ha PPS eller GGSUR, FCM eller WTI? Ja, det är mycket som ska ventileras, stötas och blötas, remitteras, undersökas och kollas.

Skönt dock att vi möts externt, och får frukt, fika, lunch och trevlig miljö under dagen.

En sväng till kontoret efter mötet. Där tar jag itu med e-posten. Rensar sådant som jag inte har med att göra. Skräppost, alltså. Svarar på påminnelse från hälsovårdsinrättningar som lämnat offert på sina tjänster och där vi inte kommit till beslut ännu. Sållar sådant som ska ut på vår internblogg. Hur ta hand om ensamkommande flyktingbarn, eller de nya produktkoderna för Europcar och redigering av reserapporter. Lägger ut informationen om att Öresundståg inte går att köpa i förväg efter den 20 december, från danska destinationer mot Sverige. Höjda avgifter på SAS för ombokning och namnändring av biljetter. Ja - ibland är vi som en diversehandel.

Kommer hem halv sex och är slut.

*****

7 kommentarer:

Elisabet. sa...

Inte ett dugg konstigt är det att herrn blir protokollförare! Var det inte du som var ordningsvakt i skolan?

Bert Bodin sa...

Nej - Ordningsman har jag faktiskt aldrig varit, vad jag kommer ihåg. Det har mer blivit så i vuxen ålder. ;-)

Benved sa...

jaha man kan alltså inte boka öresundståget från Köpenhamn längre. Men om man vill boka sittplats funkar det?
Detta kan du kanske få övertidsersättning för!

Bert Bodin sa...

Vi har inte fått full info ännu. Återkommer.

Bert Bodin sa...

Här är den information vi fått tills vidare. Förändringar kan ske.

Gäller för resor till Sverige
Öresundståg informerar
För närvarande går det ej att förboka Öresundstågsbiljetter med avresestation i Danmark från och med den 20 december.
Regeringen har föreslagit att fullständiga id-kontroller ska införas vid inresa i Sverige. Detta kommer att medföra förseningar för Öresundstågen. Vi vet i dagsläget inte i vilken omfattning detta kommer att påverka vår trafik.

Med anledningen av detta är det för närvarande inte möjligt att förboka Öresundstågsbiljetter med avresestation i Danmark från och med den 20 december. Resenärer som önskar resa från Danmark uppmanas vara ute i god tid och köpa biljett i biljettautomat strax innan avresa.

Denna förändring gäller tills vidare. Vi följer utvecklingen och kommer att återöppna biljettbokningen så snart som möjligt.

Vi beklagar olägenheten.
Hälsningar
Öresundståg

Benved sa...

det var en väldigt luddig information, men det är inte ett dugg frövånande. Som tur är ska jag enbart resa till Köpenhamn denna gången, hem lyckas jag´flyga hela vägen.
Långt till flygplats även långt söderut.
Ser härligt ut med snö. Saknar det här på östsidan.

Bert Bodin sa...

Vi tolkar det så att biljett bara kan köpas på plats precis innan avgång.