fredag, december 25, 2015

Juldagsmorgon

Visst blev det klappar. Fina. Hos oss gäller måtta och sans. Fyra klappar gäller. En på julaftonsmorgonen, och resten fördelat under kvällen.

God mat. Lugn och ro. Kanske lite för mycket av choklad och "skumma tomtar", det medges.

Nu har jag vaknat och väntar på att frukoststöket i köket ska resultera i ännu mer att stoppa i munnen. Samtidigt undrar jag hur jag ska kunna göra av med kalorierna. Julvädret är nämligen en katastrof. Det regnar. Har så gjort sedan igår kväll. Gatorna ser ut mer lämpade för skridskor, än något annat. 

Men nu måste jag ändå dra mig upp ur sänghalmen. Min julklapp från jobbet surrar till på armleden; "Time to move", säger displayen.

God fortsättning!

Nääär juuuuldagsmorgon gliiiiimmar ......

*****

4 kommentarer:

Kersti sa...

God fortsättning. Här går juldagen i lugnets tecken. Ute är det växlande molnighet och väldigt blåsigt. Förutom de obligatoriska hundpromenaderna kommer vi att kura i stugan = lägenheten. Lägga lite pussel, äta skinkmackor och ha det skönt.

Bert Bodin sa...

Det där låter ungefär som vår juldag. Vi har dessutom dristat oss till en spännande halktur runt stan. Där rådde också lugn. Nästan inte en enda människa ute. Affärerna stängda!!! Hör och häpna.

Kersti sa...

Det gillar jag, att det är stängt. Det är som att återerövra årstiderna. Låt helgen vara helg. Jag tror att vi behöver dagar som skiljer sig åt. Även om man inte är religiös kan man behöva en vilodag eller två. God fortsättning.

Bert Bodin sa...

Där är vi helt överens.

God fortsättning på julen.