torsdag, december 10, 2015

Reta inte barnen

Nu börjar den första curlinggenerationens barn att mopsa sig. De verkar också nå framgång. Nåde de som sätter sig upp mot deras åsikter.

Tidigare har vi fått rapporter från olika håll i samma stil. Det är barnen som bestämmer vad som ska köpas till hemmet, när det gäller TV-apparater och liknande. Det är barnen som bestämmer menyn hemma.

Ajabaja - Följ deras instruktioner!
Det är de som kommer att sköta om oss på hemmet på ålderns höst.
Och då vill vi inte ha hämndlysten personal.

Dagens Nyheter och NSD idag.


*****
Läs mycket mer här!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

8 kommentarer:

Sven Teglund sa...

Jag tycker det var dåligt av Kalix att ändra sig. Varför ska skolan bjuda på sockerblask?

Bert Bodin sa...

Samma sak hände ju i någon skola söderut i landet. Jag tror inte att ungarna blir utan sötslibbet hemma heller.

Knapsu sa...

Nja..
När det gäller att skolbarnen ska få julmust just denna enda dag (och endast denna dag) när det serveras julbord så står jag nog på barnens sida.
Sedan ska skolan normalt inte servera läskeblask. Inget snack om det, men vems är ansvaret att lära, och ge, barnen sunda matvanor om inte föräldrarnas?

Bert Bodin sa...

Jag kan i viss mån hålla med dig. Men här handlar det om ungars inflytande över vuxenvärlden i mer allmänt perspektiv. Köttfri dag i skolorna i Gällivare skapade ju ett uppror där. Där stöttade föräldrarna rätt aktivt istället för att tänka lite större. De hade bu kunnat bjuda ungarna på dubbel köttranson på kvällen, om de nu tror att vegetarisk mat förorsakar svält.

Knapsu sa...

Min ställningstagande handlade just om förekomsten av julmust när det serveras julbord. I övrigt är vi nog överens.
Nu sitter vi ju återigen och gapar av förvåning över dessa hysteriska reaktioner som uppstår när skolan nämner ord som "vegetarisk mat" eller "köttfri dag".
Vad är det med folk egentligen?

christel sa...

Håller med er andra. Blir lika less var gång jag i den lokala livsmedelsaffären märker att det är barnen som sätter menyn hemma.
Hade vi gjort så skulle vi levt på hemsk tacomiddag alltid. För det var ungarnas favorit på den tiden. Tur vi gjorde eget och inte bara köpte all halvfabrikat åtminstone.

Bert Bodin sa...

Jo. Vi är överens.

Bert Bodin sa...

Lite skillnad från ens egen barndom. Då var det bara att äta det som sattes fram på bordet. Annars blev man utan. Punkt.
:-)