torsdag, mars 24, 2016

Allt svänger

Alltid lär man sig något nytt. Eller gammalt. Fast gammalt är ju sällan något som ses som gott. "Det var inte bättre förr", får jag ofta höra, när jag tar upp saker från forntiden på 50- och 60-talen. Och givetvis så är det så. Allt var inte bättre förr. Men definitivt är det så, att allt inte heller var sämre!

Det mesta går i cykler. Det kan gälla kost. Tänker på alla modedieter som florerar, så att man numera knappt vågar bjuda folk på middag, med resultat att man får laga individuella menyer för varje gäst. Och jag tänker att mycket är inbillning och tjafs. Jo, jag säger det rent ut: Tjafs!

Annat som flyger omkring som fyrverkeripjäser är alla råd om träning och välbefinnande.  Visst ska vi vara aktiva. Vardagsmotion som betyder att man kanske tar trappan istället för rullbandet (Man kan ju börja med nedåt!), eller öppna dörrar själv så länge du har ork och möjlighet, istället för att trycka på en knapp för att få porten att svänga upp. Men det kommer väl ett bakslag för den sortens aktiviteter också.

Nu är det dags för nästa huvudstående. 

Se här!

Panta rei, som Herakleitos sa.

*****
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 kommentarer:

Allmycke sa...

Som lärare tycker jag att jag inte har tillräckligt med tid att sitta ner. Om inte annat, så känns det i fötterna efter en heldag på jobbet. För andra med ryggproblem kan det säkert vara bra - därmed inte sagt att varenda människa mår bra av det. Sunt förnuft är en bra tillgång när råden om hälsa, diet och livsföring duggar tätt.

Bert Bodin sa...

Sunt förnuft är en bristvara nuförtiden. Dit det bär, bär det.

Knapsu sa...

Konstig artikel det där. Det är ju inte i syfte att gå ner i vikt som man väljer att stå upp vid skrivbordet, utan för att motverka att ryggproblem uppstår pga för mycket sittande.

Bert Bodin sa...

Du har helt rätt. Energiåtgången för att bara stå är försumbar. Det är det där att man ska variera som gäller. Och gör man t.ex. 1 uppstigning varannan sekund, så vete sjutton om .....

;-)