måndag, mars 07, 2016

Nog kan man undra ...

.. av vilken orsak denna dator (detta ip-nummer) varit inne och kollat på min sida. Varje dag de senaste halvåret.

Av positionsangivelsen finns denna dator någonstans i Kalifornien.


Och vederbörande har kompisar i samma trakt, som också tittar in vääääääldigt regelbundet. 


I've got my eyes on you.

*****

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, så ambitiös är jag inte att jag kollar upp sånt, men det troligaste är väl att det är någon som tycker om din blogg .., eller ...?

Bert Bodin sa...

Nja .... Konspiratoriskt lagd som jag är så anar jag övervakning. NSA, CIA och annat spännande. Särskilt när en av träffarna har sökt info via en söktjänst.

Jag vill ju helst ha vanliga trevliga läsare.

:-)

Monica sa...

Tror förstås inte att det är för att vi är så populära, varje dag har jag cirka 100 besök från Ukraina:-), många från Ryssland också men de har minskat för tillfället, när jag nämner detta på min blogg så försvinner de ett tag men återkommer:-). USA har koll varje dag som hos dig på min gamla blogg där jag inte skrivit något på flera år, och lite konstigt för någon direkt politisk debatt har har jag inte haft mig veterligen om vare sig Ryssland eller USA, men att vi är övervakade kan vi konstatera:-). Jag tror vi är det i alla sammanhang idag, tänker på när jag checkar in på flygplatser, de vet precis vem jag är långt innan, det är stenkoll idag så varken biljett eller pass är särskilt intressanta, ja passet då, att det är jag som kommit och är en enbart trevlig resenär. Man lägger energin mer rätt idag känns det som.

Bert Bodin sa...

Visst är det som du skriver. Vi är övervakade av än den ena, än den andra. Kanske är det bra att vi vet det. Eller kanske inte.

Sedan kan man ju undra till vilken nytta denna slentrianövervakning sker.