måndag, april 04, 2016

- Jag önskar att ...

.. jag hade varit förvånad, säger vår finansminister i en intervju i SvD idag. Hon syftar till den stora nyheten om skattefifflet, som avslöjats i en global granskning, som blev offentlig igår kväll.

Och jag kan inte mer än hålla med. Men å andra sidan. Handlar det om pengar, så blir folk blinda, döva och framförallt stumma. De ser inte problemet, de hör inte opinionerna, och de håller tyst.

Inte bara stumma, utan också dumma, enligt mitt sätt att se det. För historien visar ju gång på gång på gång att saker och ting kommer fram till slut. Då får de stå där vid skampålen, med röda öron och darrande läppar. Ja, de borde göra det, i vilket fall.

Bankerna assisterar. Det sker också i dumhetens och huvudkorkens tecken. Fullständigt omdömeslöst!

Räfst och rättarting. Det beräknas nu att det som kommits på skulle kunna ge en skatteinkomst på 40 miljarder kronor (40 000 000 000). Om det funnits kännedom om dem. Det gör det nu. Sedan får vi se vad som görs åt det.

I eftermiddag ska jag till banken. Nordea, som är inblandade i den här affären, har jag lämnat på grund av klantiga uttalanden av deras styrelseordförande för många år sedan. Swedbank, som jag nu har mina affärer med har nyligen haft skandaler på olika sätt. Frågan är - Ska jag lämna den banken också???

Och vart ska jag då ta vägen!
Några tips?

Jag tror det är dags för svenska folket att göra revolution.

*****
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

4 kommentarer:

Rexxie sa...

Handelsbanken! Inga större skandaler vad jag vet, och har klarat sig genom de senaste bankkriserna utan något större stöd.

Bert Bodin sa...

Lite lugnare där, kanske. Men H-banken bötfälldes i fjol av Finansinspektionen "för brister mot penningtvätt".

Turtlan sa...

Nordea... ja den banken har ju vi. Tänk nu är de på löpsedlarna igen....

Vette tusan vilken bank man borde välja? Här i länet har vi en lokal bank av Swebank som tycks vettiga. Näe jag vet inte alls vad som vore bättre.

Bert Bodin sa...

Det värsta är ju att man "är i händerna" på dem. Det är i och för sig inte någon större konst att byta nuförtiden. Och kanske det är det bästa egentligen. Jag menar - att man berättar varför man gör det. Så gjorde jag med Nordea den gången.