fredag, juni 10, 2016

Tack och lov

Det var med onda aningar vi närmade oss stugan idag. Efter att ha tagit del av alla reportage om sönderblåsta tak, fällda träd över vägarna, en kapsejsad (ja, en omkullvräkt förarvytt) på en färja, trettiotusen elavbrottsdrabbade med mera var det mig inte främmande att åtminstone vår tv-antenn blåst ner. Den har gjort det förr i ett betydligt beskedligare blåsväder.

Men farhågorna kom på skam. Nu hade bara ett regnskydd på utemöblerna blåst av, trots att det var väl fastsatt innan vi åkte härifrån tidigare i veckan. Och massor av skräp hade blåst in på terrassen. Färska löv, gran- och tallskott. Det har nog ruskat ordentligt de senaste dygnen.

All fågelmatning är plundrad. Det har varit kallt. Och nu vittnar många om döda fågelungar som blåst ner ur träden, och övergivna holkar.
Vi har inte sett till våra inneboende flugsnappare.

Perennarabatten har klarat sig förvånansvärt bra. Men dagliljan kommer snart att blomma insnärjd i sin granne, de kinesiska smörbollarna. Tur var det nog också att jag beslöt sätta stöd för de höga krolliljorna, när jag hörde prognoserna i början av veckan.

Nu har vi råddat, slagit på elvärmen igen (mycket ovanligt såhär sent i juni), och tänt en brasa (ännu ovanligare) och fått varmt kaffe.

Blåsten håller i sig i nästan kulingstyrka och molnen håller på att skingras, äntligen. Och enligt SMHI har vi samma temperatur som Stockholm klockan 12.

Lite mer vill vi ha.


*****

Inga kommentarer: