onsdag, februari 15, 2017

Dagens ...

.. runda blir inte så njutbar. Det är trist underlag. Grått, isigt och grusigt. Knöggligt och knaggligt på sina håll. Förb ... fjesvinter! Jag försöker, men börjar vända hemåt tidigare än beräknat.

Genom stan, där gångbanorna är uppvärmda och snöfria. På håll ser jag T som vinkar där hon kommer emot mig. Vi pratar en stund innan hon föreslår att vi ska gå och ta en fika.

Så blir det. Vi slår oss ner vid fönstret. T var kursansvarig på den mediakurs jag läste på universitetet under min arbetslöshetsperiod 2006. Vi kom att bli goda vänner. Vi pratar ditt och datt halva eftermiddagen. Bland annat om den helgkurs som vår gemensamma vän, skådespelerskan m.m. C vill få med mig på.
- Jo du måste komma med. Du skulle passa så bra där, försökte C.
Det är en kurs i Spoken word (Det som i tävlingssammanhang kallas Poetry slam.) som hon rekommenderar. T tycker också att jag ska gå. Jag är tveksam. Har inte anmält mig. Men jag vet att det finns platser kvar.

Tillslut blir klockan fyra och T blir tvungen att bryta upp. Det känns dags för mig också. Jag hade ju en del eftermiddagsärenden att göra.

Går till gymet för att förnya mitt "kontrakt" nu när jag fått fritt fram av läkaren att träna utan restriktioner. Dyrt men nödvändigt. Det finns billigare alternativ, men det här ligger i kvarteret intill det där vi bor. Det är värt en del.

Här ska bli andra bullar.

*****

2 kommentarer:

christel sa...

Härligt med andra bullar. Jag rekommenderar kardemummasnurror och vaniljkrans ;)

Bert Bodin sa...

Här är det hårdare bullar som gäller, Christel.

😎