söndag, februari 26, 2017

Jaha

- Hur ska vi nu komma hem?
Mellan frukost och skidåkningen på TV tar vi långa rundan i vackervädret. Underbar vinter!
Att grannen Håkan varit ute med traktorn hade vi sett. Men vi anade inte riktigt vad han hade gjort. Nu upptäckte vi det. En hård vall, som vi inte kommer att kunna forcera upp till "huvudleden" genom Rånlandet.

Jaha. Det blir till att ge sig ut med ett par spadar efter promenaden. Det är klart. Grannarna Bert-Ove och Hillevi är på väg hem i bil och stannar precis i den där korsningen för att växla några ord.
 - Ser ni vad Håkan har gjort, säger jag.
 - Jo, jag har fått skotta mig ut två gånger idag redan. Men han har gjort fint. Breddat ordentligt.

De kör vidare och vi fortsätter vår fotvandring längs skogsvägarna. Lite längre bort möter vi Håkan, den skyldige, tillsammans med frun Lena. Nu kan vi "skälla" lite. Men han höjer sina händer och avvärjer.
 - Men jag är ju ute och besiktar nu, för att se vad som är kvar att justera, skrattar han.
 - Nämen, nog kan vi skotta, säger jag.
 -Nej, nej. Jag ska ut en sväng till.
Han gillar sin nya traktor och använder den gärna.

Där vi står och språkar kommer Bengt från grannområdet susande på skidor i bästa Hellnerstil. Nu förstår jag vem det var som hade skejtat längs vägarna igår. Spåren syns tydligt i nysnölagret på vägen.

Vi fortsätter vår runda genom den fina och tysta skogen och kommer så småningom hemåt vårt område, där vi passerar nya grannarna Maria och Mattias, som sitter på sin altan och solar. De vinkar.

Hemma igen blir det kaffe. Och TV. Jag kan inte låta bli att tänka på att de två som går i täten på damstafetten är nationer som nyligen misstänkts för dopning. Jojo, tänker jag elakt.

Och herrstafetten slutar med "skandal". Skidsporten ligger inte på plussidan hos mig för närvarande.

Från oss ser jag ner på Håkans gård. Han är på gång med traktorn.
Jaha. Det löser sig alltså. Vi kan köra hem.

Hur ska det här gå?
Nu är han på gång, Håkan.

*****

2 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Så fint ni har det med snö! Maken ser på bilden med lite avund - längtar till Norrbotten så här års. Vi har haft barmark länge och kanske lite blötsnö, horisontellt då och då.

Bert Bodin sa...

Flytta hit, vet'ja.
😎