söndag, februari 19, 2017

Nu fick jag ...

.. den lilla nykomlingen på bild. För första gången siktad hos oss på Rånlandet. En liten tuffing, som gillar vildfågelfrö och talg.

Nu har vi sett två stycken här på tomten hela helgen. Min förhoppning är att de finner sig väl tillrätta och stannar.*****

2 kommentarer:

thord wiman sa...

Du är så överdådig med din lins att jag får en imaginär fågelupplevelse för hen förekommer ju inte på fågelmatningsplatser.
Ha!
Lite kul är det när ibland förnumstiga (även om Fågelguiden är förträfflig, tycker jag) fågelböcker har fel "Besöker inte fågelbord".
Högsta betyg till din matdepå på landet alltså när fågelvärldens bevingade gourmeter själva får välja.
Grattis!
(Kanske någon av dem i själva verket är en inkarnerad Tore Wretman...)
(Oj, närapå skrev jag bevingade gastronomer. Det hade blivit inkorrkt för jag tror inte tofsmesar lagar så mycket mat själva).

Den har jag sett, fast bara några gånger i Medelpad. En riktigt läcker glädjespridare, ibland rena uppenbarelsen.

Som sagt: Hoppas du får behålla paret. De håller ihop troget hela livet som kan vara i drygt sju år, egentligen en osannolik ålder för en sådan liten en. Fågeln är mycket stationär på den plats den valt ut. Jag väljer att tro på fågelbokens uppgifter.

Det sägs att ögat ska vara vackert rubinrött. Tycker det kan anas på ditt foto och kanske mer om en liten solstråle får chansen att reflektera i dess iris.

(Du skrev fulordet i flera bemärkelser någonstans (DDT). Jag är så trött så jag kan kräkas på honom. Stå ut i fyra år. Det går inte. Jag får hoppas på ditt föreslagna "Riksrätt" och det helst före påsk. Hoppas kan man ju.

Bert Bodin sa...

Tack för insiktsfull kommentar. Apropå tofsmesens matvanor fick jag också lära mig att även talltitan sägs vara avog mot fågelmatningar. Det är den absolut mest frekventa fågeln jag har i mina automater på vintrarna. Och påståendet finns i samma fågelguide, bara några rader nedanför tofsmesen. Kolla får du se!
---

Ja, du. Impeachment före påsk vore en nåd att stilla bedja om.