tisdag, februari 21, 2017

Vissa dagar ...

.. ter sig totalt händelselösa tills man börjar tänka igenom dem. Min började med frukost, förstås vid 7-tiden. Sedan lite pyssel. Sådant som behövs i ett vanligt hushåll. Går ut på balkongen och kollar om tulpanerna börjat sticka upp. Det har dom gjort. Några i alla fall.

Gymmet blir nästa anhalt. Det är så skönt att få anstränga sig. Det gäller bara att komma iväg. Lugnt och fridfullt är det (Se förra inlägget!) sådär vid halv nio, när jag kommer dit. Alla före-jobbet-tränare har gett upp och sitter nu och skrapar ihop pengar.

Hemma igen vid tiotiden. Eftersom gymmet ligger 3 minuter (max) gångväg från hemmet tar jag duschen i vårt eget badrum, följd av dagens första kopp kaffe.

Då kommer jag på att jag ska ta kontakt med en före detta kollega, som jag inte pratat med på minst 15 år. Jag ringer upp henne och blir sittande en bra stund. Egentligen var meningen att jag skulle ha tag i en annan kollega, som jag inte hittar igen varken hos Hitta.se eller Eniro. Men det här samtalet blev ju lika kul. De båda bor i Skellefteå, så vi har inte haft särskilt mycket koll på varandra genom åren. Många gemensamma minnen dök upp.

Så kommer jag på att jag skulle kunna smita iväg till mitt före detta jobb och prata med chefen, som vill ha goda råd i en speciell angelägenhet. Hon var inte på plats, så jag inspirerar två kolleger att gå med på lunch. Det är Daniel och Rigmor. Daniel är min efterträdare på informationsfronten, med hemsida, sociala medier osv. Rigmor är kundansvarig.

Fisk blir dagens val. (Jisses vad vitsigt det där blev.) Och en massa prat. Om jobb. Om skidåkning. Om framgångsrik reklambyrå, med mera, med mera, då plötsligt gode vännen Anders dyker upp och gör oss sällskap, varefter den ovan nämnde chefen också dyker upp och får bordet intill, tillsammans med dotter och annan bekant. Men vi kunde inte avhandla mitt ärende här, utan vi kom överens om att ha kontakt imorgon. Det handlar en del om det telefonsamtal jag hade tidigare på förmiddagen. Spännande, va!?

En sväng till apoteket blev billigare än någonsin. 12,50 kostade kalaset som bestod av några tandkrämstuber och en ask paracetamol. En bonuscheck låg och väntade i kassasystemet.

Men sedan var det lugnt. Inget hände. Det blev korsord. Dagens Trump. Nordegren & Epstein avlöstes sedan av teven. Jag har nyligen upptäckt att måndagar och tisdagar går det urtrevliga och intressanta program från NRK. Måndagar ägnas åt att berätta om livet som naturbevakare av olika slag i Norge. Vad de får vara med om i stort och smått. Tisdagar följer vi snöröjare i besvärliga trakter i framförallt nordnorge. Finnmarksvidda i snöstorm. Kolonnkörning. Låter inte så upphetsande, men jag lovar ... 16.20 respektive dag.

Lättjan tar över efter middagen. Teve för hela slanten fram till nu, då sängen ska intas inom kort.

Gonatt!

*****

Inga kommentarer: