lördag, mars 18, 2017

Men vem fasen ...


.. köper brasilianskt kött? Hör om den skandal som avslöjats i "köttlandet". Ruttet eller surt. Nödtorftigt kamouflerat med kemikalier.

Ja, du får skylla dig själv! Det finns närproducerat. Det finns älg och ren. Eller fisk och vegetariskt.

Tänk längre!

*****

4 kommentarer:

Per-Anders sa...

Helt rätt. Älgkött är oslagbart!

Bert Bodin sa...

Och ren! Två näst intill ekologiskt framställda köttsorter. Närproducerat. Bör uppmuntras.

Elisabet. sa...

Ja, jag har köpt brasilianskt kött någon gång. Tro inte att älg och ren finns i var och varannan butik och finns det, så är det vansinnigt dyrt. Under besöket i Argentina åt vi argentinskt kött utan att tveka, likadant i Thailand, Grekland och var man nu befinner sig. Men fy så skamligt av producenterna att fuska på det här viset och jag antar att försäljningen lär gå ned rejält ett tag framöver. Synd om dem som sköter sig.

Bert Bodin sa...

Jag menar inte att ALLT brasilianskt kött är dåligt. Det kommer i vilket fall inte över vår tröskel. Det gäller även danskt, tyskt, nya zeeländskt (har faktiskt förekommit här). Det känns helt fel. Och det måste väl ändå finnas något svenskt i din butik.

Annars skulle jag avstå och gå till en annan affär.

Finskt kött är det enda som kan förekomma hos oss från utländskt håll.

Vi är ytterst måttliga köttkonsumenter. Mest fisk i det här hushållet.