lördag, april 29, 2017

Underbar ...

.. dag med drömväder. Inte ett moln. Inte en endaste vindpust. 7 - 8 grader på plussidan. Skarsnön håller ibland, men får också för sig att överraska då och då.

Stigen genom skogen som normalt mera brukar se ut som en liten vårbäck här och där såhär års, är hård och vältrampad.

Hemma på altanen ligger snön halvmetertjock, precis som på i stort sett hela tomten. Det finns förstås snöfria fläckar också, där granar står täta.

Vi blir sittande i solen, tills vi nästan somnar och håller på att trilla av stolarna och inser att vi kanske skulle ta en lur inne på soffan istället.

Så får det bli.


Man kan ju alltid hjälpa våren på traven

*****

2 kommentarer:

Monet sa...

Det känns som om vi verkligen bodde i skilda världar. Ditt snölandskap känns både välbekant och väldigt vackert. Svenskt och i norr. Halvsmält och torr träaltan mitt i naturen. Här i sydeuropa sitter vi sedan i julas för det mesta ute på lagom varm, klinkerbelagd terrass, omgivna nu av grönskande ekar och popplar mot blånande berg. Allt är fint!

Bert Bodin sa...

Normalt brukar den där altanen vara snöfri vid påsktid. Det är ovanligt sent i år. Men vi har haft lång eftermiddagssittning med fika idag. Dessutom tog vi en Aperol före middagen därute i solskenet senare på kvällskvisten.