torsdag, maj 11, 2017

Kris

Lyssnar på rapporterna om det tåg, som igårkväll blivit fast på grund av ett elfel någonstans i trakten av Järna (Ca 5 mil från Stockholm), som tydligen ligger i en ofantlig vildmark.

Det blev mörkt.
Luften ombord blev dålig.
Passagerarna fick vänta i 10 timmar innan hjälp kunde ges.
Ingen mobiltäckning.
SJ lamslaget.
Trafikverket likaså.

Jag häpnar. Hur står det till i sydsverige egentligen?

*****

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Nej, det behöver ju inte vara någon ofantlig vildmark för att man inte ska ta sig därifrån. Att ta sig/ut från ett tåg mitt ute i skogen är inte det enklaste; allra helst om du är handikappad. Inte får man gå på spåret heller och ska man låta människor bara gå hipp som happ i mörkret? Det är ju mörkt här om nätterna.
Och tänka sig toaletter som inte fungerar .., det måste vara en fasa eller om du har mens och känner att det flödar över eller om du har stomi ..., jag kan tänka mig massor med hemskheter!
Ska man åka med tåg i Sverige gäller det att vara ute i god tid, så man säkert kommer fram. Förmodligen dåligt underhåll. Bedrövligt är det.

Bert Bodin sa...

Det som förundrar mig är att jag av kartor över området ser att det finns väg parallellt med järnvägen på många ställen. Dessutom flera skogsvägar som går fram till spåren på en del håll. Men de som naturligtvis borde ha kunnat fixas är ett diesellok som kan dra tåget till närmaste station. Den beredskapen måste väl finnas. Och om trafiken på mötande spår måste stoppas kan väl inte det innebära katastrof. Handfallenhet verkar härska.