måndag, maj 22, 2017

Vad är nu på gång

Grannen Greta, eller rättare sagt, före detta grannen Greta, (Stugan är numera döttrarnas.) kommer med raska steg nerför vägen. Lite echaufferad med jackan fladdrande nedanför axlarna. Hon är en pigg dam. Förmodligen är hon på litet besök för att kolla vattenledningen, efter att hon fått veta att sommarvattenledningen nu äntligen satts i bruk. Rekordsent. Döttrarna, som bor med sina familjer i sydliga nejder, kommer inte förrän i juli och augusti.

Tio minuter senare kommer en hare i raketfart nerför samma väg och rusar in på Gretas tomt. Undrar vad den fått veta, som har så bråttom att kolla in läget. Det är kanske så att den har fött sina ungar under Gretas stuga. Det har hänt förr.

Och tydligen har harmamma på något sätt kontaktat en släkting, för efter ytterligare tio minuter kommer ännu en hare galopperande i överljudsfart på samma rutt ner efter vägen.

Vad är det som händer?

Nåja. Vi får väl se. Nu kom i vilket fall Gretas sambo i bil. Förmodligen för att hämta Greta. Eller kanske för att kolla hur långt våra lupiner vid vägkanten har kommit. Han är mycket imponerad över dem varje år.

Hararna får nog klara sig själva.

Det är mycket att hålla rätt på här på landet en måndagmorgon.


*****

Inga kommentarer: