fredag, juli 21, 2017

Dagen

Äntligen har regnet gett med sig, även om molnen envist blir kvar. Det sägs att detta är den kallaste julimånaden på 40 år här i norr.

Men då passar det bra att jobba lite på tomten. Eller till och med utanför. Sly växer snabbt mer än meterhögt på en sommar. Att ta fram röjsågen är ett måste, åtminstone vartannat år, om inte sikten ska skymmas utöver allmänning, eller granntomter. Därför har vi som bor här rätt att ansa.

Till grannen därborta i den vita stugan skrev jag i ett mess med fotot nedan: 
Snart har man full koll på grannen. ....
Och tvärtom.Ooops!
Tänkte inte på det.


Det blev rätt mycket gjort, och trots vädret blir det rätt svettigt, vilket berättigar till dusch och avkoppling resten av dagen. Ja, förutom att det är jag, som ska stå för middagsbestyren. Men det är en baggis. Kumquatspäckad kycklingfilé, gratinerad med västerbottensost och serverad med ungsbakade rotsaker, renkorv och sallad. Ett gott vin därtill. Mas Irene, inget System-vin. Inköpt från vingård utanför Barcelona.

Desserten blev päron-chokladglass. Köpt.

Kvällen går vidare. Solen gör ett försök innan den går ner, och färgar himmel och hav bakom träden i norr. Allt medan jag lyssnar på dagens sommarvärd Johan Kuylenstierna. Bra prat! Behövligt. Och bra musik.
(Men hur kommer det sig att man uttalar hans namn "tjylenstjärna"?)

*****

2 kommentarer:

Anonym sa...

Framför mjuk vokal, Bert - typ kyrka, kela, köra osv.

Bert Bodin sa...

Men du .... u är faktiskt en HÅRD vokal. A o u å.

Där fick du, Anonym. 😎