onsdag, juli 19, 2017

En slags ...

.. vardag igen, efter att ha haft besök i sex dagar. Då blir det förstås lite annorlunda. Utflykter hit och dit. Restaurangbesök. Samtal, skoj och stoj

Nu avvaktar vi en smula för att se om också denna dag tänker dränka oss i vatten och nordvindar, eller om vi ska dra iväg till stugan i skogen vid havet. Vi får se.

Och just nu kommer nya droppar.

*****

4 kommentarer:

Monet sa...

Normal svensk sommar? Här från sjuksängen rapporteras evig hetta - upp mot 35 grader varje dag. Outhärdligt att vara ute på dagarna, alla klagar, tur att vi har AC i hela huset men lätt långtråkigt med denna eviga inomhusvistelse. Så kan det också se ut! Tur ändå att det är konvalescens igen som gäller.

Bert Bodin sa...

@Monet. Nja ... normal vet jag inte, i alla fall inte vädermässigt. Här utges varning för höga flöden i de stora norrbottniska älvarna, med översvämningsrisker. Det brukar inte höra till, såhär mitt i juli. Och ett högtryck av dignitet har vi inte sett röken av på bra länge.

Men jag skulle heller inte vilja ha det som du. Varken värme i oändlighet, eller konvalescens. Hoppas återhämtningen går bra!

Förresten såg jag häromdagen en ny stavning på aioli. Ailloli, blev det i ett korsord, som efterfrågade en "provencalsk sås".

Monet sa...

Väldigt märkligt väder överallt. Härnere kommer nu också de stora skogsbränderna. Tur att fransmännen är så skickliga att släcka dem, bl a med sina Canadair som de också lånat ut till Sverige tror jag. Haha för ny stavning. Liksom inte en siffra rätt. Det är ju helt enkelt vanlig vitlöksmajonnäs och inte någon "sås". Efter franska ail för vitlöken. Hur uttalar du det nu? Här i Frankrike säger jag förstås vad det heter men när vi är i Sverige får jag anpassa mig till den svenska ajålin. Tack för omtanke. Både värme och konvalescens ser ut att vara av den långvariga sorten men allting går ju över....

Bert Bodin sa...


@Monet. Men här ska du få se vad det står i NE Nationalencyklopedin:

"Ailloli, fransk stavning av aioli."

Nu måste du börja forska!😉🤔