söndag, juli 23, 2017

På morgonen ...

.. sken solen. Hör och häpna! Det var så förvånande att goda vänner skickade en bild från sitt ställe.

Foto: Anders
Vad hände ! Solen skiner 😎


Varpå jag gick ut med följande maning:
 Lugn. Felavhjälpning pågår.


Solen återkom dock med en ny attack.Ny varning utgick förstås: 

Vi beklagar. Men felet går för närvarande inte att avhjälpa. Var försiktig. Använd solglasögon, skärmmössa och en bra solkräm med SPF 50 eller högre. Alternativt; håll er inomhus och stäng dörrar, fönster och ventilation. Vi hänvisar till Sveriges radio P4 för vidare lägesinformation. Ge även akt på eventuella VMA-signaler. Information finns även på krisinformation.se.
 Men givetvis fanns det en lösning.

 Felet avhjälpt. Ordningen återställd.  Undantagstillstånd hävs. Men ge akt på eventuella förändringar. 

 Och så fortsatte dagen. Det var i och för sig varmt. Över 20 grader, så det var väldigt behagligt, trots att solen var inställd. Det är acceptabelt, även om den rätta sommarkänslan inte infinner sig.

Vi fortsatte dock med att vara lata. Det är ju söndag. Det blev fika, det blev lunch, det blev radio, det blev joggning och jag lyckades pricka in justeringsmännen som skulle skriva på samfällighetens protokoll. Alltid något.

En brun mosaikslända förärade oss ett besök. Den placerade sig lämpligt på vår hopfällda parasoll. (Har inte varit uppfällt särskilt många gånger i sommar. Kanske två.) *****

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Fin bild på sländan!! Vi har ju haft en fin sommar; inte extremt varmt, men så där alldeles lagom. Men nu, när min semester har inletts .., då vräker regnet ner. Nåja, vattentunnan fylls ju om inte annat. Ska inhandla regnkläder inför resan till Tyskland och Holland. Det vräker ner där också ,-)

Bert Bodin sa...

@Elisabet. Vi får väl hoppas på bättring för er. Ser fram emot reserapporter.