söndag, september 03, 2017

Råneå t.o.r.

Igår, när jag satt och jäste i solen ute på terassen, beslöt mitt hjärta att börja dansa jitterbugg, eller något liknande. Rytmkänslan var dock försvunnen, och takten haltade betydligt. Det bara hände.

Nåväl - Det brukar ju gå över. Jag har ju specialistläkares ord på att det inte är farligt. Bara obehagligt. Och det skriver jag under på. Trevligt är det inte. Men ett är säkert. Det är inte kul att sitta, eller ligga still, när arytmin sätter in. Det är bättre att vara i rörelse. Då känns det inte lika mycket.

Så jag började laga middagen. Och vips! Efter en kvart slog det om i bröstet och allt var lugnt igen. I tio minuter!

Dansen fortsatte hela kvällen. Jag tog dubbel dos av den medicin, som jag har möjlighet att dosera själv efter behov. Inget hjälpte. Det blev sängdags, och på något sätt lyckades jag somna, men vaknade flera gånger under natten. Symptomen var kvar. Låg vaken ett tag, men somnade om igen och vaknade vid sextiden. Då hade hjärtat dansat i tolv timmar och jag började inse att ett besök på akuten, för att få hjälp var oundvikligt. Men jag tog en dos till och avvaktade.

Vid halvniotiden kändes måttet rågat. Vi åkte iväg. Till sjukhuset är det fyra mil; till Råneå en. Och eftersom vi ville åka snabbaste vägen tog vi sikte på Råneå. Inte ens halvvägs, slog hjärtat om till normal takt. Men vi körde vidare. Vid OK-macken sa jag:
 - Kör in här!
Och där stod vi en stund för att se, om det skulle hålla i sig.

Slutsats: Det enda som behövdes var en tur-och-returresa till Råneå.

Dagen går vidare.

*****

8 kommentarer:

 1. Kanske som med svårsomnade eller kolikskrikande småbarn som kan bli hjälpta av en biltur. "Skumpandet" som bidrar till det.

  Fast dagens bilar skumpar ju inte så mycket... Oavsett, skönt att det hjälpte!

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Turtlan.
   Skönt att kunna undvika akuten. De har nog att göra ändå.

   Radera
 2. Låter lite tufft att ha det så där.Men du verkar ju inte hetsa upp dig i första taget....

  SvaraRadera
 3. @Babsan.
  Nej. Man är ju coooool. ;-)

  SvaraRadera
 4. inte trevligt allas att ha det så där. men så bra att det gav med sig i bilen. är Råneå så skrämmande eller så lugnande?

  SvaraRadera
 5. Anonym17:47

  Skönt att du slapp akuten . jag förstår att det är bevärligt när det sätter igång och lite oroande när det håller på så länge. Håller tummarna hjärtat ska lunka på i maklig takt ett slag nu.

  SvaraRadera
 6. @Heanku.
  Det där har hänt fler gånger. I bilen på väg till akuten har hjärtat besinnat sig. Så det kanske är bilens förtjänst. Audi är bra!
  😁

  SvaraRadera
 7. @anonym (Märkligt namn, förresten.)
  Jo. För det mesta håller det sig på mattan.

  SvaraRadera