söndag, oktober 01, 2017

Har något hänt?

Jag tycker en hel del om en hel del. Ofta kan jag hålla inne med det, men ibland är jag generös och delar med mig. 

För tio år sedan skrev jag ett inlägg, som på uppmaning från en annan bloggare skulle handla om åtta saker, som jag "inte ger en chans".  När jag nu läser igenom det jag då tyckte, så kan jag torrt konstatera att det verkar som att ingenting, absolut ingenting har förändrats. Rätt kusligt, egentligen. 

Här kommer det historiska materialet från 2007: 
Åtta saker jag inte ger en chans. 

Det är temat.
Nu kör jag.
 
  • Per Gessle. En fyrtiplus:are med en röst som en tolvåring, med målbrottsbesvär och texter, som fängslar halva Sveriges befolkning. Alltså inte mig! Jag är inte åtta år.
  • Fundamentalister och missionärer.Åsiktsterrorister som förstört massor av urbefolkningar världen runt, utan att ta något som helst ansvar för följderna.
  • Ägg. Företrädesvis kokta. Hur någon kan sitta och njuta vid ett frukostbord, där det luktar gammal fis, har jag mycket svårt att förstå.
  • Giriga direktörer. Att anse att man gör rätt för hundratals miljoner per år, måste bara vara en sjukdom. Elefantiasis, eller något liknande. Egentligen är dessa människor mycket, mycket små, och behöver hjälp. Bara inte av den allmänna sjukvården. Låt dem betala själva!
  • Kvällspressen. Gör sig bäst otryckt och opublicerad. Men de är utgivarna för dumma för att förstå. Att någon köper och läser skiten är ännu svårare att begripa.
  • Sverigedemokrater och liknande.Här behövs inte ens en motivering. Möjligen att de ger ointelligensen ett ansikte. Eller är det en sjukdom?
  • Curlingföräldrar. Ett barn, som aldrig får uppleva besvikelse, eller tristess, blir en halv människa. Skyll er själva!
  • Kommersiell radio och TV. De som inte betalar TV-licens tror att denna typ av media är gratis. Haha! Enfalden i sin prydno. Kan jämställas med kvällspressläsare.
Oj, oj.... Måste man begränsa sig till åtta? Okej - Annars hade jag kunnat provocera mycket, mycket mer. Snöskoterälskare, tjuvjägare, kvinnomisshandlare, radikalfeminister, BMW-förare, mördarcyklister, kunskapsföraktare med flera, med flera, med flera.......... Och säkert kommer jag att komma på någon riktigt chanslös företeelse, så snart jag har tryckt på sändknappen. Men då lovar jag återkomma.
Jag utmanar ingen annan. Men den som känner sig manad får gärna hoppa på tåget. Nu ser jag istället fram emot saftiga kommentarer.
-----
Nu är det fritt fram för dig. Fyll kommentarsfältet!

*****

8 kommentarer:

Cecilia N sa...

Jag klarar av Per Gessle och kokta ägg. I övrigt är jag inne på samma spår.

Likgiltiga ansvariga däremot ...

Bert Bodin sa...

@Cecilia N.
Och jag som trodde du var precis som jag.
🤔

Cecilia N sa...

Va?
Du gillar likgiltiga ansvariga?
Det hade jag aldrig trott om dig.

Nej jag är inte alls lika insatt i små flygfän som du.

Bert Bodin sa...

@Cecilia N.

HAHA ... Nu drog det iväg. Nej - Likgiltiga ansvariga har ingen framgång hos mig.

Anonym sa...

Håller nog med dig i stort, men kokt ägg till frukost är standard här. Och så skulle jag gärna vilja ha en förklaring på begreppet mördarcyklist. Kör man ihjäl folk med cykeln? Hur ofta händer i så fall detta? Det som först kom för mig, när jag läste igenom det här roliga inlägget, var Lars Ekborgs´Bunta ihop dom. Av någon anledning. :-)

Bert Bodin sa...

@norbergianblue.
Här i Luleå har vi cyklister som tror att de äger, inte bara gatorna, för där är de väldigt sällsynta, men istället gågator och trottoarer. Cyklar de på gatan så är det ofta mot trafikriktningen.

Full fart gäller. Även runt hörn. Har många gånger varit nära att bli påkörd. De verkar gå in för att "mörda". Om inte andra, så sig själva.

Ingela sa...

Är det så länge sen den där "utmaningen" snurrade runt? Jag vågar inte ens kolla på min. Tänk om inget har förändrats. Då skulle jag känna mej ännu mer uppgiven än vad jag gör just nu.

Bert Bodin sa...

@Ingela.
Tiden går. Det är bara att konstatera. Och nej - Inte så mycket verkar ha förändrats.