tisdag, oktober 31, 2017

Härligt ...

.. surdegsbröd med rostade solrosfrön åkte ur ugnen för en stund sedan.

Lyckönskar mig själv till att ha fått till en ovanligt bra surdegsbaby, som nu får leva vidare i kylen. Hoppas bara att jag kommer ihåg att mata den. Det lackar mot en brödgod höst.

Det är nämligen så att matbrödsbaket ligger nere under sommaren. Och när sommaren varit som den har varit, har det varit lite svårt att avgöra när hösten börjat. Det har liksom varit en glidande skala sedan någon gång i juni.

Men nu överraskade brödsinnet; "jösses, hösten är ju här. Dags att börja baka limpa".

Vilket skulle bevisas.

*****

3 kommentarer:

V sa...

Vilka fina limpor!

Anonym sa...

MMM ser otroligt goda ut, skulle du kunna tänka dig att lägga ut recept??
Hälsningar Majalena

Bert Bodin sa...

@V.

Jepp - Fina blev dom.


@Majalena.
Nu är det ju så att jag inte går efter recept. Surdegen förstås. Den börjar man ju med några dagar före bakningen. Annars så hittar du ett grundrecept här i högerkanten.
Solrosfröna rostades i het, torr, stekpanna, till lämplig färg.