fredag, november 24, 2017

Nå - men se'n då

En sådan där dag då det i stort sett inte går att hitta på något alls. Ute har jag varit två gånger. Första gången vände jag hemåt, eftersom det började regna på de redan isiga vägarna, där man med risk för livet försökte ta sig fram.

Andra gången för idag var alldeles nyss, när jag var tvungen att komplettera för middagen, som jag är ansvarig för idag. Trots att affären ligger tvärs över gatan, så var det ett företag att ta sig dit. Blött, knaggligt, isigt - jag tar inte på mig broddade skor bara för den biten. Men jag klarade färden både fram och tillbaka.

I övrigt har det inte hänt ett dugg. Radion har stått på. Liksom TV:n med skidåkning från Ruka utanför Kuusamo i östra Finland. Det gick bra för tjejerna, som hade representanter i varje sprintlopp, efter kvalet. Stina Nilsson vann hela rasket.

Herrarna, däremot, lyste med sin frånvaro. Calle Halvarsson lyckades kapa åt sig en tredjeplats. Han var också den enda svensken under hela dagen. Resten hade inte kvalificerat sig. De norska damerna var också väldigt blygsamma. Vad har hänt?

Men se'n då? Vad hittar man på, när tidningarna är lästa, lunchen är avverkad och eftermiddagsslummern avverkad. Inte har jag lust att gå ut en tredje gång. Verkligen inte.

Det känns som en svart fredag.

*****

Inga kommentarer: