söndag, november 19, 2017

Rånlandet, söndag


25 centimeter nysnö  har kommit. Det blev till att skotta en del, trots att snälla grannen Håkan hade gjort grundjobbet med sin traktor. Han älskar att köra den och är aldrig nödbedd.

Men finesserna får vi fixa själva. Bron var täckt ordentligt med snö. Trappstegen var helt dolda. Vintertid har vi också bilen parkerad vid husknuten, för att kunna koppla in motorvärmare vid behov. Så en p-plats skottas fram.

Sedan måste ju småfåglarna få mat också. De har nog svultit en del sedan sist, eftersom fröna i automaten frusit ihop på grund av det underkylda regn som föll häromdagen. Det var ett styvt arbete att rensa upp och fylla på med nytt. Talgbollar och de rena talgstyckena var också grundligt uppätna, men där blir det nytt först till helgen.

Men ljuvligt är det med snön. Ljust och fint. Havsisen har också lagt sig på fjärden. Nu får vi bara hoppas att vintern håller i sig.

Det ska snöa mer de kommande dagarna. Men om man tittar längre bort i prognosen, ser det tyvärr ut som att vi får en del regndagar också.

Usch! De kan vi skicka söderut. Som bidrag till grundvattennivåerna.

*****

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar