onsdag, november 29, 2017

Bleksiktig

Så har vi då fått veta namnet på den person, som den senaste tiden benämnts "kulturprofilen".

Jean-Claude Arnault heter han.

Men ... Om man är en profil borde man väl vara känd. Jag har då aldrig någonsin hört talas om karln.

Har du?

*****

10 kommentarer:

Elisabet. sa...

Du rör dig förstås inte i dom rätta kulturella kretsarna, Bert ...

Bert Bodin sa...

@Elisabet.

Ååh! Jag förstår. Min nådiga känner förstås till honom.

Monet sa...

Vill man veta något skandalöst i dessa tider är det bara att gå in på den märkliga sajten Flashback och söka där. Inom mycket kort tid finns alla uppgifter inklusive namn. Arnault har jag vetat om från första stund och förfasat mig över att det var en fransk generationskamrat. Men så är jag ”gammal’ också och kollar hellre sånt här än står i tvättstugan 😁😁😁

Bert Bodin sa...

@Monet.

Haha!

Turtlan sa...

Inte den minsta aning vem det är. Rör mig väl inte heller i de kretsarna. Det närmaste jag varit akademien ärl utsidan huset.

Bert Bodin sa...

@Turtlan.

VA!?? Känner du inte igen en PROFIL?

Skämt åsido. Det jag tycker är trist, är att det drabbar Akademiens anseende. Vad håller de på med, egentligen. Det är ju en viktig institution. Nobelpriskopplad och där med internationellt renommerad.

Läste också häromdagen att en av ledamöterna, Lotta Lotass, inte deltagit i något arbete på ett par år, för att hon inte tyckte att hon passade in.

Elisabet. sa...

Ja, jag gjorde för övrigt som Monet .., hastade till Flashback som torde ha haft rekord i antalet besökare den senaste tiden. Det har varit många profiler att hålla reda på ,-)

Bert Bodin sa...

@Elisabet.

Och jag förstår inte; när blir man profil? Jag har i alla fall trott att man åtminstone ska vara relativt allmänt känd, ha förekommit i TV och press.

Men det är klart. Jag läser ju inte Aftonsladdret och Träckspressen, förstås. ;-)

Rexxie sa...

Fast... när det är "profiler" ("En tv-profil", "en skådespelar-profil" osv) så är det vanligtvis tämligen okända personer. Annars är de "en tv-kändis", "en dramatenstjärna" osv.

Så, om man läser tv-profil så är det någon som varit med som statist i en tv-serie som gick för 7 år sedan.

Bert Bodin sa...

@Rexxie.

I så fall har jag missuppfattat begreppet. Jag anser att en profil är en tongivande person som ständigt presterar goda resultat i sitt verksamhetsområde. Någon man automatiskt får upp i huvudet när det talas om det.