lördag, november 25, 2017

Utryckning - trots allt

Det där med att det inte skulle bli någon färd till Rånlandet idag, kan du glömma. Under ett i hast sammankallat styrelsemöte per telefon, beslutade vi en del nya strategier angående snöröjningen. Detta eftersom den nuvarande fungerar bara på frivillig basis, vilket inte är meningen.

Den lejde snöröjaren sköter inte sitt uppdrag fullt ut och måste alltså ersättas.

Beslutet gick igenom, utan protest.

Då passade jag också på att fråga om det lyste i våran stuga. Vi har lite lampor på i vissa fönster, för att man ska kunna se om det är ström i huset eller inte.
 - Nä, det är helt svart, sa en av de styrelserepresentanter som var med på mötet där borta. Det var några som fanns på plats.
 - Jäklar, sa jag. Då måste vi ut och kolla vad som hänt.
Håkan (Socialchefen från Svealand.) erbjöd sig genast att köra en extra plogning hos oss, så att vi skulle kunna komma fram till huset.

Vi drog iväg, efter en kort diskussion hemma. Skulle vi istället vänta till dagsljus imorgon? Nej, vi klädde om och stack iväg på en gång.

Det visade sig gå bättre än väntat. E4 var pedantiskt röjd, och den mindre vägen till byn var också acceptabel, om man tog det lite försiktigt. Den omtalade glashala backen fixade vi också, faktiskt. Och tro det eller ej; precis när vi kom till vår lilla blindtarm ner mot stugan, var den färdigplogad på det där bra sättet. Det vill säga att ett tunt lager hade lämnats ovanpå isen och gav gott grepp. Även när vi skulle upp igen efter utfört värv.

Natten mot fredag när ovädret var som värst gick strömmen i området och var borta i 5 timmar. När strömmen kopplades på igen, hade vår jordfelsbrytare, som är en känslig typ, löst ut. Huset var svart.

Nu blev det ingen katastrof, eftersom temperaturen utomhus hållit sig på plussidan sedan dess. Så det var bara att koppla in det hela igen. Och vips, så blev det ljus i stugan.

Vi hade inte förberett oss för att stanna kvar, så någon dryg timme senare var vi hemma i stan igen.

Men den såg mysig ut, stugan, där den stor och lyste i skogen.*****

4 kommentarer:

 1. Vilken tur! Här har strömmen gått lite av och till, men kommer tillbaka lika snabbt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Elisabet.
   Här ver det ledningar som trillade ner av snön. Luleå Energi jobbade halva natten i ovädret.

   Radera
 2. Vilken mysig bild! Fint med det varma ljuset från stugan och skuggorna som faller på snön.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Anta Snaque.
   Tack. Det är mysigt.

   Radera