lördag, december 30, 2017

En improvisationstorsk ...

.. blev det till middagen. Jag experimenterade hej vilt. Snabbrimmade torskrygg med röksalt (inköpt på Kreta) och kryddor. Stekte den varsamt med lök. Serverade med en ljummen sallad gjord på röda linser som sprinklats med citron och en liten liten gnutta socker (och salt vid kokningen, förstås) och blandades med en småbladig grönsalladsmix. Som liten "krydda" bifogade jag även skivor av alspånsrökt ryggbiff torkad i ugn till krispiga chips. (125 grader i 45-50 minuter.)

Det blev hur gott som helst.

Efter middagen som förresten föregicks av glögg (Tegner & son ekologisk.) blev det dessert med kaffe och julafton nummer två. Fick den senaste John-le-Carre-boken. Sedan fick jag något som jag verkligen efterlyst. Det var grönsakspåsar. Alltså en påse med fyra nätpåsar att använda när man köper grönsaker i lösvikt. Vi plastbantar ju. Påsarna kommer alltså väl till pass. Tre olika storlekar ingick. På varje påse sitter en flik där man kan fästa prislappen från kundvågen. Hur praktiskt som helst.

Bara man vill.





*****

2 kommentarer:

Ruta Ett sa...

...och i mina stickkretsar har det varit en grej hela hösten att virka och sticka sina egna nätkassar för att spara plast!
Bra initiativ att de nu går att köpa för dem, som inte kan/vill sticka/virka sina egna!

Bert Bodin sa...

@Ruta Ett.

På min konsumbutik föreslog jag papperspåsar till frukt och grönt. De tackade artigt för tipset. Men något resultat har jag inte sett.