lördag, december 30, 2017

Förberedelser

Såhär dagen före nyårsaftonen är det en del att stå i. Det gäller att planera. Den utlänska gästen upphämtad från Luleå Airport (som det numera heter officiellt), och en del nödvändiga kompletteringar för helgens matorgie gjorda. Det tar sin lilla tid.

Ska man sedan rensa avlopp så har man ju också en del att fixa. Men det går bra. Det gäller bara tvättstället i badrummet.

En sen sillunch ska vi väl också hinna med vid halvtvåtiden. Samtidigt, eller så snart det är överstökat vill vår gäst börja förbereda morgondagens dessert. Det står på hennes lott. Vi står för huvudrätten och förrätten kommer med två kockar från annat håll för att nyårsaftonsmiddagen ska bli lyckad.

Men ikväll är det jag som kreerar kvällens middag.

Och på balkongen håller tulpanerna att förbereda sig.

Alltid är det nå't.

*****

2 kommentarer:

Turtlan sa...

Ja här pågår förberedelser också. Desserten står i frysen och förrätten i kylen. Så nyårsafton kan ägnas åt huvudrätten.

Ja behövs nog städas lite också. Duka också. Det är så kul och fixa lite partypyntat.

Nyårsmaten är bra mycket roligare än julmaten tycker jag. Men oxfilé valde vi bort. Vill inte köpa brasilianskt kött och den svenska... den var dyr!!! Blev lite släng av snål. Eller rättare sagt, valde istället annat kött som var svenskt. Går så bra det med. Vill inte medverka till att kött ska transporteras så långt.

Gott nytt år på er där norr över från Sola stan!

Bert Bodin sa...

@Turtlan.

Ja, här blir det ren, förstås. Reninnanlår. Mycket bättre än renfilé, tycker jag. Och så är det ju närproducerat.

Gott Nytt År!