torsdag, december 21, 2017

Lugna gatan

Här händer inte så mycket. Visserligen är det jul snart, och det innebär en del pyssel. Men vi håller det rätt begränsat, trots allt. Det är alltså inte så att jag flänger ute i butikerna högröd i ansiktet och hyperventilerar.

Julklappar inhandlade, jo. Mat införskaffad, jo, det också. Så nu kan vi bara ta det lugnt. Kanske läsa lite, fika, äta något gott. Vi börjar redan ikväll, då vi ska träffa det vanliga julgänget på puben. En tradition sedan flera år. Ja, det här blir åttonde året, ser jag, när jag söker i bloggen.

 Och apropå läsning och blogg så måste jag göra lite reklam för en nykomling i branschen. Bloggbranschen, alltså. Det är Bland dagliljor och olivträd som jag sedan en tid lagt ut i min blogglista.

Det är en klasskamrat till mig, från tiden i Kiruna, som tillbringar långa tider på Kreta emellanåt. Men nu är hon hemma i Sverige. Dock inte i den gamla hemstaden, vilket jag förstår att hon tycker är lite synd, eftersom hon gillar vita vintrar. Hennes man är också en skolkamrat till mig. Vi gick nämligen alla tre i samma klass en tid. Eva, som bloggerskan heter, hittade mig via Facebook och frågande lite trevande om det var jag, dvs den Bert hon kände till. Kul med återknuten kontakt.

Trevlig läsning i hennes blogg, som nu börjar hitta formen.

*****

Inga kommentarer: