torsdag, februari 01, 2018

Grattis

Nu får alla mobildårar hjälp att avstå. Från och med idag är det förbjudet med handhållen mobil, när man kör bil. Det innebär också att man inte får slå ett krångligt telefonnummer.

Hur ska det gå, hur ska det gå? Ja, fråga övriga Europa. De har hunnit längre i utvecklingen. Sverige och Bulgarien (tror jag det är) är de enda länder där det varit tillåtet. Och Bulgarien är ju verkligen ett land att se upp till, eller hur?

Min förhoppning är att lagstiftningen även gäller cyklister.

Jag har sett alltför många exempel på hur trafikanter går in i mobilbubblan och blir omedvetna om sin omvärld.

Steg 2: Se till att det utvidgas även till gångare.  

*****

6 kommentarer:

Allmycke sa...

...och till föräldrar som är ute med sina ätteläggar i barnvagn!

Babsan sa...

....steg tre cyklister👍

Bert Bodin sa...

@Allmycke.
Vi tar det som steg tre.

Bert Bodin sa...

@Babsan.

Om de inte bör ingå i första steget.

Monica sa...

Äntligen! Att vi är så efter här är märkligt! Och får väl vara glad ändå att kanske ingen mer (mo)bilförare kraschar in i vår bil som hände 2016, blev mycket jobb för oss och kostsamt, försäkringar gör inte allt och arbetet med dem fick vi. Hon gick helt obemärkt ut ur detta, kanske fick en högre premie bara.
Och något som ger rysningar: Barnvagnsförare med mobil i ögonen och barnet är den som är framför när de går över gatan, ibland även mot rött! Det är så man, ja kan bli tokig att se. Steg 1 och bilkörning också steg 1 förstås, ja jag tror att steg 1 bör gälla alltihop.

Bert Bodin sa...

@Monica.

Ja, jag kan säga att jag är alldeles för nyfiken när jag vistas ute bland människor. Då ligger mobilen tryggt i fickan.

Skulle någon ringa och jag konstaterar att det är ett samtal jag bör ta, går kag undan och stannar och försöker vara diskret.