lördag, mars 03, 2018

Vad händer

Vädret grått och lite trist. Det småsnöar ibland. Ingen sol i sikte. Vi känner inte för att göra någon större "turné" idag. Men vi behöver gå och handla inför kvällen.
 - Men vi kan väl ta en liten sväng neråt hamnen, sa jag
 - Jo, så får vi se om det är nå' folk ute på isarna.

Sagt och gjort.
 - Men jösses, sa jag. Kolla vad mycket folk!
När vi närmar oss Södra hamnplan, ser vi massor med människor ute på isen. Det är något evenemang på gång. Det har vi missat, även om jag hade något på känn om att det skulle vara någon sorts familjedag. Vi kollade ändå tidningen för att se om det annonserades om något särskilt. Samtidigt visste vi att det var stor holländsk skridskotävling och familjedag förra lördagen, samt att det ska vara en Prideparad nästa lördag.


Jösses, va' mycke' folk, sa jag.
Men här pågår stora aktiviteter. Ett hinderbanelopp. För "proffs" och för amatörer. Men bara för skojs skull.

Här startar spontant ihopsatta lag. Speakern presenterar ett lag från Lycksele. Ett annat från Sörmland. Och där startar ett lag med deltagare från Kalifornien. Tvåmanna, tremanna, femmanna; det är olika sammansättningar.

Banan är lång. Bortåt en mil. Och löparna drar iväg mot horisonten och klarar av diverse hinder på vägen. Det är klätterställningar, balanshinder, repbanor, med flera varianter.Kanske blivande OS-trupp?

Eller också kan man prova på curling. Gammal som ung spelar ingen roll. Det sopas och halkas och provas. Oftast går det riktigt bra.


Fyra hockeyrinkar fanns också.
Eller också tog man bara en fika. Det fanns flera utskänkningsställen.
Fantastisk kul att se att det faktiskt finns folk som skippar shopping en sådan här dag. Trots att vädret inte är det roligaste. Här fanns lulebor blandat med en hel del turister. Många språk korsade luften, när vi promenerade omkring. Vinterturismen i stan är omfattande. Själva inser vi nog inte riktigt vad vi har att bjuda på.

*****

2 kommentarer:

kristina sa...

Va' kul ni har det där uppe i Luleå! Med vinterföre och allting.
Hoppas att det håller i sig.

Bert Bodin sa...

@kristina

Det här är en drömvinter.