torsdag, april 05, 2018

Vernissage

I mina hem från barndom till nuvarande, har det alltid funnits konst på väggarna. Både mamma och pappa tyckte om att gå på konstutställningar, och då och då inhandlades något grafiskt blad.

Det där har väl hängt med, på något sätt. Men det låter så ambitiöst när jag skriver att vi har mycket konst på väggarna hemma hos oss. Därför hänger det nu tavlor på väggarna.

Och nu tänkte jag visa dig några, eller kanske alla av dem. Men för att det inte ska bli för mastigt, och för att jag ska slippa bjuda på sherry, eller något annat drickbart på denna vernissage, så blir det en tavla åt gången. Då stannar du inte så länge.

Här är den första:

Konstnär okänd

Jag börjar med en favorit. Det här grafiska bladet köpte jag 1978 i Llangollen, som ligger i Wales. Det var under en resa, då jag och några kompisar bilade runt där. Vi bodde på en pub. Jo, så var det. Pub i bottenvåningen, gästrum ovanpå. Den här puben hade som "bisyssla" att visa tavlor. Och den här fastnade jag för direkt.

Dagen efter besteg vi Wales högsta berg Mount Snowdon. Eller Yr Wyddfa, som det heter på kymriska (walesiska). Bara en så'n sak. 1085 meter högt.

Sedan besökte vi Aberystwyth, Llandudno och senare även byn med det långa namnet Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyndrobwllllantysiliagogogoch

Kul minne.

Nästa vernissage äger rum imorgon, kanske. 
*****

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Så trevligt, med konstutställning! Det hade jag på min blogg för många år sedan, men så typiskt mig, allt på en gång. Bloggvännerna fick skicka in sina favorittavlor och berätta om dem. Jätteroligt var det! ( i alla fall för mig).

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Aha! Tur att jag inte kommer ihåg din utställning, då. För då härmas jag ju inte.
;-)