tisdag, maj 01, 2018

Maj

Det är ju inte klokt. Redan maj månad. Vart tog denna vinter vägen? Drömvintern med mycket snö och utan trista töväder, mer än i starten, som var lite trög.

Men fort har det gått. Och även om våren nu tar jätteskutt varje dag, så blir det nog lite bakslag den här veckan. Det får man ta.

Vårtecken har förstås också synts i stan. Första-maj-tåg, förstås. Men tyvärr har grannkommunen Boden också råkat ut för smolk i leden. Nordiska motståndsrörelsens vilsna själar försökte göra intryck, men misslyckades rätt skändligen. De blev inte så många, som de hade planerat. Ett drygt hundratal, rapporteras det.

Men skrämmande ändå att det går omkring människor med dessa människofientliga hjärnor i sina skallar. Utnyttjar yttrandefriheten; den som de förmodligen skulle avskaffa direkt, om de kom till makten. Förmodligen skrajsna för att deras argument inte håller. Men det vill de inte veta. Det verkar rätt schizofrent, om du frågar mig.

De behöver nog hjälp.

*****
Läs mer om demonstrationen i Boden

4 kommentarer:

 1. Anonym17:40

  I Ludvika, fyra mil från min hemkommun, ska det också demonstreras. Där bor endast ett 20-tal anhängare av Nordiska motståndsrörelsen, men det är otäckt vilket inflytande de har på stämningen i kommunen. Deras livssyn är skrämmande, kvinnor ska helt ägna sig åt familjen,medborgarskap ska utgå från rasbiologi, avvikande sexuell läggning anses inte kriminell, så länge man håller den för sig själv utan manifestation. Man kan bli mörkrädd för mindre.

  SvaraRadera
 2. @Norbergianblue

  Och jag kan inte förstå hur detta kan hända. Mänskligheten borde väl utvecklas. Inte avvecklas.

  SvaraRadera
 3. Jag brukar alltid tänka på vad föräldrarna till dessa (oftast) män tänker och tycker?

  Skäms de? Kanske ett omodernt begrepp men kan inte låta bli skriva så. Eller är de stolta över sina söner som marscherar?

  Ja man kan undra.

  Det är så skrämmande. Varför kan man fråga sig? Varför anammar de det tankesättet? Är det de svikna, svaga och osäkra pojkarna? Jo det är väl så det är...?

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Turtlan

   Det kan ju förstås vara så att föräldrarna har liknande åskådning.

   Men nog finner jag det märkligt att man kan ha de där människofientliga tänkesättet.

   Tror som du; det finns ett rätt stort mått osäkerhet baserad på okunnighet i botten på de där männen.

   Radera