torsdag, maj 03, 2018

Vi får se om ...

.. någon märker. Det finns ju de som blir lite småsura, när man inte lägger märke till en ny frisyr, eller ett par nya glasögon. Och nu är det upp till bevis.

För fem och ett halvt år sedan råkade vi ut för en olycka. Den kunde ha slutat allvarligare än den gjorde, men jag kom undan med ett elakt sår i huvudet, som behövde sys. Konsekvenserna uppstod en tid senare. Ärrbildningen förde med sig att jag fick en förändring i frisyren. En virvel beslöt sig för att bli två. Eller också var det så att den gamla beslöt sända ut en satellit. För drygt två år sedan klagade jag själv över dess vilda framfart över skalpen. Den nya sitter ungefär fem cm från den medfödda och har orsakat en del bryderi för min frisör.

Den har varit bråkig; svår att bemästra, trots skickligt hantverk från Siw, som min frisör heter, sedan många år. Hon är ju proffs. Varje gång jag varit till henne (Det sker var sjätte vecka.) har hon lyckats få till det. Men det har bara hållit till nästa dusch.

Men nu kom jag på en idé, som jag ville testa.
 - Jag tänkte att vi skulle kamma håret åt vänster istället för höger. Jag menar, det är ju val i höst.
 - Ja, det har du rätt i. Vi kanske skulle prova med det, sa hon.

Sagt och gjort.
 - Det var nog ingen dum idé det där, erkände hon, när hon nöjt studerade resultatet och visade det för mig i "backspegeln".

Så nu ska vi se. Vem blir först att upptäcka att Bert Bodin ändrat frisyr. Helt och hållet. Och är det ingen som gör det ... Ja, då blir jag sur.

Kolla! Luggen åt andra hållet.
Kolla! Bara en virvel.*****

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar