fredag, juli 27, 2018

Jodå

Vi har faktiskt klippt "gräsmattan". I alla fall den gröna delen. Konstigt nog har vi kvar lite grönt, trots att just den där plätten ligger i solen mest hela dagen. På andra sidor av huset är det fortfarande rätt "saftigt" grönt. Men så har ju också juli bjudit på regn. Hela 13 mm hittills! Wow. I juli förra året hade vi 72 mm, vilket väl får anses som mera normalt. Även juni i år har bjudit på mer regn: 29 mm.

Men torkan är rätt påtaglig på så sätt att allt blommar över så snabbt. Här hinner man inte med i svängarna. Knopp ena veckan, och efter en vecka i Sörmland, så har det blommat över. Inte alla sorter förstås. Men det går väldigt snabbt. Vi har visserligen inte vattningsförbud, men alla här undviker alltför blomstrande rabatter och gräsmattor. Vi använder ju samfällighetens källa på somrarna.

Några blommor överraskar. Som idag, när jag plötsligt träffade på en vit ängsklocka. Tror aldrig jag sett det förr, även om jag vet att vanlig blåklockor ibland kan vara vita.
Nåja - snygg var den i alla fall, och sparsmakad. Bara två blommor.

Nu ska vi åka och handla.











*****

2 kommentarer:

Anonym sa...

Större delen av våra gräsmattor, både hemma och i stugan, är gröna och frodiga. Men vi har ju fått en del regn sista veckan. ellem

Bert Bodin sa...

@ellem

Jaså. Du tillhör de priviligierade. ;-)