fredag, juli 06, 2018

Så har vi då ...

.. tillbringat vår första kväll, för denna gång här i Saltoluokta. En trerätters middag med vin och trevligt sällskap. Här blir man placerad av personalen. På en "karta" placerad utanför dörren till matsalen står ens namn. Då är det bara att rätta sig efter den.

Vi fick en mamma med två fjortonåriga grabbar vid  vårt  bord. Pojkarna var väldigt mogna för sin ålder. Verkade socialt vältränade. Mamman var förstås också väldigt trevlig och hon ville ha goda råd om fjällturer, då hon insåg att vi gjort en och annan expedition i våra fjälltrakter. Fjällens flora var hon också intresserad av och  ville ha hjälp att artbestämma några som hon hade fotograferat idag.

Efter middagen hamnade vi i "lobbyn" med ett glas vin och fick sällskap av en ung kille som var här för att besöka en kompis som jobbar på stället. Själv var han också "fjällarbetare". Liftskötare i Funäsdalen. Vi hade många gemensamma intressen och det visade sig att han just kommit hem till Sverige efter en fotvandring på den skotska ön Skye, som också vi besökte för tre år sedan.

Men fjälluften tar snart ut sin rätt. Eller var det  vinet? Nej, det var förstås  västerbottenostpajen, älgtjälknölen och den goda chokladfondanten som tillslut däckade oss.

God natt.

*****

2 kommentarer:

  1. Låter inte helt tokigt det hela! Tack för artbestämningen av den lilla blomflugna. Ja, det borde jag ju ha kunnat, men det gjorde jag inte.

    SvaraRadera
  2. @Elisabet

    Fast blomflugor är inte lätt. Det finns 340 arter i Sverige att välja på.

    SvaraRadera